MENÜ

Hamit ders çalışmalıdır!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Daha önce vurguladığım bir noktanın altını çizmek istiyorum. Oynanan dört hafta boyunca Hamit’te en ufak ilerleme göremiyorum. Hala takımın açık ara en fazla top kaybeden oyuncusudur. Ayağına top geldiği an ürperiyorum. Üçünü canlı olarak stadyumda izlediğim dört resmi karşılaşmada Hamit’in dağınık futbol tarzına yakından şahitlik ettim. Yıllardır üstün teknikli futbolcu olarak sunulan Hamit’in özelliği ancak orta düzeydedir.

Hamit zeki ve oyun görüşüne sahip olabilir ancak kesinlikle üst düzeyde teknik sahibi değildir. Ayrıca Hamit’in Türkiye’deki futbolu küçümsediği izlenimindeyim. Almanya sürekli, İspanya’da ara sıra oynamasının yan ürünü olarak Hamit ülkemizde durarak başarılı olabileceğini hesaplıyordu. İlk dört haftada yaşadığı başarısızlık Hamit’in işini daha ciddiye almasını sağlayabilir. Aksi durumda futbol gerçekleri galebe çalacak ve Hamit ilk onbir oyuncusu konumundan düşecektir. Kendisine çok güvenen Fatih Terim bile yakında takımın selameti için Hamit’e forma verirken iki kere düşünecektir.

Hamit işine dört elle sarılırken, hem teknik heyet hem de takım arkadaşları da Hamit’e yardımcı olmalıdır. Her hafta oynayacakları takımdaki oyuncuların özellikleri Hamit’e özel olarak aktarılmalıdır. Bu sonuca ulaşmamın temel nedeni Hamit’in Hakan Aslantaş’a yaptığı faul sonucunda Musa Çağıran’ın attığı goldür. Hamit, Hakan’ın hücum becerisini bilse kesinlikle faul yapmazdı. Hakan bırakın Hamit’in faul yaptığı yeri altı pasta bile müdahale etmeye gerek olmayan atak özelliklerine sahiptir. Bu faul bana yıllar önce Grasshoppers savunmasının sağ ayağıyla şut atmaya çalışan Hakan Ünsal’a yaptığı penaltıyı anımsattı. Türkiye’de kimse Hakan’ın sağ ayağındaki topa girmezdi. Hamit de her hafta ders çalışmalıdır.

Not: Necati Ateş bir gün Florya’ya dönmelidir.

YORUM YAZ