MENÜ

En zayıf halka Taffarel

Abone Ol Google News

Ümit Davala ise ne kadar olgun bir insan olduğunu eski Başkan’ın terbiyesizce açıklamalarını heyecana kapılmadan soğukkanlılıkla karşılayarak gösterdi. Kendimi Ümit’in yerine koyduğumda okuduklarıma nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum. Eminim ki Ümit’in karşı saldırı için elinde bol bol cephane vardı. Ama Ümit bunları kullanıp, bel altı vuranı perişan edebilecek atışları yapmadı. Kızgınlığa yenilmedi. Kendisini tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

Taffarel’e dönecek olursak, kendisini her Galatasaraylı gibi çok sevmeme, 1998 yazında futbol yorumculuğuna başlarken yazdığım ilk yazının tek başına öznesi olmasına, Henry’nin filelere giden kafa vuruşunu çıkarırken gözlerime inanamama olgusunu canlı yaşatmasına rağmen hocalığı konusunda tereddüdüm var. II. Terim döneminden sonra Galatasaray’da göreve gelen Gheorghe Hagi ile Florya’da çalışmış, yarım sezona yakın ter dökmüş ancak sonra sessiz sedasız sahneden çekilmişti. Nedenini ancak kendisi bilir, dillendirilmediği için bilemiyorum; ya Hagi ile geçinemedi ya da kaleci hocalığının kendisine uygun olmadığını düşündü.

Haberin Devamı

İlk ihtimal doğruysa çok fazla sorun yok. Kader birliği ettiği, büyük ortak başarılara imza attığı Hagi ile futbolculuk dönemine dayanan hukuku nedeniyle konuşmamış olabilir. Ama eğer kaleci antrenörlüğünü sevemediyse ciddi problem vardır. 2005’ten beri herhangi bir takımda profesyonel görev almaması bu konudaki endişemi artırıyor. Bu yüzden Taffarel konusunda düşüncelerim karışık. Bunun giderilmesi konusunda alınacak yabancı kaleci ve Ufuk-Aykut tercihini bekleyeceğim. Sıradan bir kaleci alınırsa ve Aykut’la devam edilirse Taffarel’in ilk notu kırık olacaktır. Taffarel’in II. dönemine olumsuzluklarla başlamamasını dilerim. Galatasaray’ın en eksik yönü olan sevgi, saygının Florya’da tekrar yaratılmasında Taffarel’in katkısı konusunda ise en ufak kaygım yok.

YORUM YAZ