MENÜ

Ayhan Akman ile Sabri Sarıoğlu...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Perşembe gecesi yenen vicdansız hakem darbesinden kurtuluş maçındaki Dos Santos-Keita ve Jo gösterisi olağanüstüydü. Arda’nın iyi oynamasına rağmen bazen inisiyatif kullanma görüntüsü altında topla 4-5 rakip arasına dalarak geçici bilinç kaybı görüntülerini toyluğuna veriyorum. Zamanla liderliğin aslında basit top oynayarak da sağlanabileceğini, tek hamlelik dokunuşların maçı kurtarabileceğini anlayacaktır. A. Madrid ve Kasımpaşa maçlarında Keita’ya attırdığı gollerdeki kolay pasların, 10 çalımdan, rakiplerinin içinden geçme çabasından daha öldürücü olduğunu kavrayacaktır. Gösteri amaçlı, tribünlere dönük hareketleri kopmuş maçlarda yapmayı oyun karakterine yansıttığı ölçüde Arda’nın gelişiminin sınırı yoktur. Kendisine yönelik eleştirilerimi gol atıp, asist yaptığı bir maçtan sonra sıralamamı en iyi Arda anlayacaktır. Amaç üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil.

Kasımpaşa maçındaki Ayhan ve Sabri’yi yazmamak olmaz. Hayranlık kaynağı Yekta Kurtuluş’un golü ardından oluşan karamsarlığı dağıtmak üzere Ayhan’ın ekranlara yansımadığını öğrendiğim önderliğini vurgulamalıyım. Golün henüz santrası dahi yapılmadan Ayhan yılların birikimiyle tıpkı bir Hagi, bir H. Şükür gibi takım arkadaşlarını ruhen ayağa kaldırarak muhtemel dağınıklığı önledi. Taraftara destek çağrısında bulundu. Ayhan’ın sıkılı yumrukları, haykırışı, isyan eden görüntüsü Bülent Korkmaz-Hasan Şaş’tan devralınan bayraktı adeta. ASY’nin maç öncesi en güzel ritüellerinden olan, tribüne çağrıldıktan sonra göğsündeki GS armasını her seferinde öpmesinin ‘taraftara şirin görünme’ kaygısının ötesine taşınan içtenliğini kanıtladı.

İki aydır özlemle beklenen Sabri yüreklere su serpti. Yaptığı kanat bindirmeleriyle, hücuma verdiği destekle Keita’nın döktürmesini sağladı. Maçtan sonra Arda’yla takımı tribünlere götürdü, üçlüsünü çektirdi. Ancak Sabri niyetlendiği frikiği Caner’e bıraktığı anı hiç unutmasın. Böylesine jestler Sabri’yi daha da büyütecek, camiadaki saygınlığını artıracaktır.

YORUM YAZ