MENÜ

Transfer hadisesi

Abone Ol Google News

Şampiyon Trabzonspor, ülke futbol ikliminin dayatmacı, çok bilen, en bilen, aşırı bilen, hakim anlayışıyla yerleştirdiği bir alışkanlığın daha imtihanından geçiyor... O imtihanın adı; Şampiyonlar Ligi’ne uygun kadro için transferler. Şu sıralarda da ‘oraya uygun transferler yapacaktır’ diye düşünenlerin hayal kırıklık dönemi dersek abartmış olmayız. Sezon akarken yaptığımız görüşmelerde gelecek sezonun planlamalarına dair, yine önceki transfer dönemlerinde olduğu gibi ‘doğru bildikleri’ yolun takip edileceğini düşündürdüklerini ifade etmeliyim. Ser verip sır vermediler. Planlamalar, dosyalar halinde sunuldu, detaylar bir kaç kişinin bilgisi dışına taşmadı.

Haberin Devamı

Tek yol var...

Doğru oyunla şampiyon olmuş Trabzonspor’un, sabırla bu oyununu, sabırsız adledilen camiasına kabul ettirdiği gibi, şimdi de transferde doğru planlamayı, sabırla ilmek ilmek örme dönemindeyiz. Yani yeni bir öğreti döneminden geçiyor olabiliriz. Ağaoğlu yönetimi, Abdullah Avcı ekibi ortak ağızla hareket ediyorlar. Yaprakların yeşerdiğini düşündürseler de, o yaprakların sallanmasına henüz izin vermiş değiller. Bu tarafından bakanlar için sevimsiz, ülke futbolu, kulüp menfaatleri düşünüldüğünde ise son derece mantığı olan hareketler bunlar. Doğru yönetim, doğru teknik adam, doğru oyun ve ikna edilmiş camialarla borçlar azalacak, kulüpler harcadıkları paraları, futboldan ancak böyle geri kazanabilecekler. Başka da yol akla gelmiyor.

Haberin Devamı

Şifre yine sabır

Trabzonspor üretme tarafında da her yıl bir ya da bir kaç tane oyuncuyu portföyüne eklemenin hazzına; düşük maliyetli, iş ahlakı yüksek oyuncular ekleyerek her yıl Avrupa’da boy göstermek zorunda. Kupa kazanma stresi bitti, mazeret olmaktan çıktı. Bundan sonrası; ‘ne harcadın ne kazandırdın’ dönemi olmalı. Avrupa’da hangi grupta yer aldıysan oradan çıkma hedefi ve kazanacağın dövizlere bakma dönemi olmalı. Sabrın sonu selamet. En son kazandığının etkisi, eğlencesi, hazzı geçip giden bir durum. Kalıcı hazların temelini atmanın dönemi artık. Güzel bir kasa, eli güçlü bir kulüp için doğr transfer politikasına sabır gösteren taraftar... Bu geçiş döneminin şifresi de bu olacak gibi.

YORUM YAZ