MENÜ

Sonuç odaklı bir maç

Abone Ol Google News

Elbette günü ‘beklenen gün geldi’ diyerek ekstra ekstra bir baskıya dönüştürmek de doğru değil... Yine üç tane ihtimal var ve yine puana ihtiyacı olan, saygıyı sonuna kadar hak eden bir rakibiniz var neticede... Ancak Abdullah Avcı’nın ve camianın çıkış için önemli bir başlangıç yapması da imzadan itibaren beklenen bir durum... Ve önündeki ilk maç bunu gerçekleştirmek adına büyük bir fırsat, işin doğası gereği. Puan tablosunun dibinde olmak Trabzonspor için kabul edilebilirliği zor bir durum olduğu için de zaten teknik adam değişikliği yaşandı.

Haberin Devamı

Deplasmanda iyiler

Böyle bir psikolojik ortamda da karşısında puanı, oyunu, sıralamadaki durumu ne olursa olsun galibiyetlerini ‘deplasmanda almış’ bir Erzurum takımı olacak. Mehmet Özdilek’in analizcileri ile birlikte rakibine çalışırken; Trabzonspor’da yaşanan değişimin aynı zamanda sistem ötesinde büyük bir coşkuyu da beraberinde getireceği ihtimali de masaya yatırılmıştır. İlk dakikaların bu coşkuyla oynanması, deplasman iyisi Erzurumspor’un ekmeğine yağ sürebilir.

Haberin Devamı

Pereira merak konusu

Bu durumda da iki haftalık teknik adam takım birlikteliğinde acil çözüm bekleyen ana konu ‘takım savunması’ kısmına ne kadar çalışıldığı, ne verim alındığı sorusunun cevabını alacağız! Bu karşılaşma sonuç odaklı, tabela odaklı, üç puan odaklı olacağı için büyük bir değişim beklentisi elbette olmayacak. Özellikle idman görüntülerinde, oyuncuların da yüzüne yansıyan pozitif hava maça da yansıyacaktır. Açıkçası hem Pereira hem de Serkan Asan aynı anda sahada olabilecek mi merak ettiğim bir başka konu.

Kim ön plana çıkar?

Takım halinde değişimin ilk adımlarının oyuncu bazlı bireysel değişimlerle başlayabileceğini düşünüyorum. Abdülkadirler’in ikisi için bu yeni dönem çok şey demek. Özellikle de Ömür için. Bence bundan sonraki süreç, yeteneklerini geliştirmek ve kolektif becerilerle birleştirmek açısından önemli bir dönem. Bir de Nwakaeme; maç onun maçı olacak gibi.

YORUM YAZ