MENÜ

Şampiyonluk yürüyüşü

Abone Ol Google News

Trabzonspor'a dair 'kötü ama saygı duyulması gereken bir oyun' tanımlaması yapmak gerekiyor. Şampiyonluk yolunda bu tip maçlar oynanacaktı, bu da onlardan biri oldu. Alternatiflerin de alternatiflerine ihtiyaç duyulan bir karşılaşma da sezon hikayesinde yerini aldı Trabzonspor tam da buna uygun adımlarla yürümeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Ev sahibi takımlar için bir kaç etkili 'maç başlangıç argümanı' var. Göztepe takımı da maça, kazanmak için gereken bu önemli şartları oluşturarak başladı… Müthiş tempo, müthiş bir ön alan baskısı, müthiş de bir taraftar desteğiyle birleşti. Ortaya da rakibine adeta nefes aldırmayan ev sahibi takım performansı çıktı. Oluşturduğunuz baskıyı golle birleştirmediğinizde temponuzun başınıza açacağı işler de üç aşağı beş yukarı belli.

'Siopis dinamizmi yükseltti'

Tempo gol getirmeyince, devreye istatistiki üstünlükle girseniz dahi, enerji kaybınızın bedeli de ağır olabiliyor. Senaryonun değişmez kısmında, özellikle ikinci yarıda Trabzonspor, Siopis'in de oyuna dahil olmasıyla; hem kendi enerji ve dinamizmini yükseltti hem de rakibinin adım adım oyundan kopuşuna, temposunun düşmesine sebep oldu. Dün akşama Trabzonspor'a dair 'kötü ama saygı duyulması gereken bir oyun' tanımlaması yapmak gerekiyor. Şampiyonluk yolunda bu tip maçlar oynanacaktı, bu da onlardan biri oldu. Öngörülerimizde, alternatifleri de güçlü ve kazanmak için yeterli demiştik. Gördük ki, alternatiflerin de alternatiflerine ihtiyaç duyulan bir karşılaşma da sezon hikayesinde yerini aldı.

Haberin Devamı

'Kazanma arzusu ve takımdaşlık gerekiyor'

Abdullah Avcı’nın özellikle yerli oyuncularla ilgili ısrarla istediği desteğin de ne kadar anlamlı olduğu, mecburi değişiklikler sonrası daha da iyi anlaşılmıştır diye düşünüyorum. Trabzonspor kaybetmeden yoluna devam ediyor. Liderliğin sürekliliği için, eksiklere rağmen kazanma arzusu ve takımdaşlık gerekiyor. Trabzonspor tam da buna uygun adımlarla yürümeye devam ediyor.

YORUM YAZ