MENÜ

Mazeret yok kazanmak şart

Abone Ol Google News

Milli aralardan dönüşler hep soru işaretidir. Avrupa maçlarının olduğu haftaların sonları da aynı şekilde. Öngörülerimize bu tip yorgunluk, sakatlık ve konsantrasyon kaybına sebep olabilecek durumları ekleyip, sonuçlara da etkisinin olabileceğinden dem vururuz. Ancak Trabzonspor için mazeret hanesinde bu hafta sonundan itibaren milli araya kadar çok bir konu yok. Çünkü tek kulvarda ilerliyorlar. Üstelik sakatları da bir bir dönüyor. Mutlak kazanmak, seri yakalamak ve hedefine adım adım ilerlemek zorunluluğu söz konusu.

Haberin Devamı

Nwakaeme’nin sezonu...

Ön alan oyuncularının kalitesinin artması ile büyük maçlar haricinde pozisyon ve gol atma sorunu yaşamasını beklemediğim Trabzonspor’un Kasımpaşa önünde de benzer görüntülerle galip geleceğini düşünüyorum. Nwakaeme’nin sezonu adeta... Üstelik arkasında istikrarlı bir sol beki de olmamasına rağmen. Yeni transferlere nazire yaparcasına yine büyük oyunu sezona damga vuracak gibi. Hedef oyuncu olması nedeniyle Kasımpaşa maçında da maruz kalacağı ekstra baskıya karşı, kendi becerileri kadar arkadaşlarının da yardımları şart. Bu detay ön alanda baskı unsuru kadar, top kaybı durumunda kendi kalende pozisyon anlamı taşıyabilir. Durum kelebek etkisi gibi düşünülmeli.

Haberin Devamı

Hamsik yine öne çıkar

Elde kalem kağıt önce yerli-yabancı kombinasyonu yapılan şu devirde Abdullah Avcı’nın yerli tercihlerine, ilk kurgusuna saygı duyulmak zorunda. İlk yarıda oyuncu değiştirmeyi değişilen de değişen de gurur etmemeli bu nedenle. Topun her iki ceza sahası içinde sıklıkla gözükeceği bir karşılaşmada çok gol göreceğimizi düşünüyorum. Hamsik yine istatistikleri alt üst eder, maçın da adamı olur kanaatimce. Rakip Kasımpaşa, iyi, dengeli, kompakt, oyuncuları baskı hissetmeyen rahat bir takım. Sezon başı rahatlığı da eklendiğinde, bu durum oyunlarına yansıyacaktır.

YORUM YAZ