MENÜ

Kupadan önce ligde final!

Abone Ol Google News

Türkiye Kupası’nda adını finale yazdıran Trabzonspor ile Alanya, saat 21.00’de ligde karşı karşıya geliyor. Önce Göztepe, ardından Fenerbahçe maçlarında zafere uzanan Fırtına, Akdeniz deplasmanında da kazanıp, liderliği Başakşehir’den geri almak istiyor.

Haberin Devamı

Malumunuz, Trabzonspor ‘en hazır takım’ görüntüsüyle başladı yeni döneme... Bu iddialı durumu da taraflı tarafsız herkesin dikkatlerinden kaçmadı. Göztepe maçı özelinde yaşanan saha içi durumlar nedeniyle de alınan galibiyetin anlamı büyük oldu. Sahada eksik kalmalarına rağmen asla pes etmeyen oyuncu grubu; adeta inanmışlıklarını haykırır gibiydiler. Pandemi öncesi üst üste iki endişe duyulan deplasmanlarından ilkiydi Göztepe maçı. Haliyle ‘nasıl başlarsa öyle biter’ düşüncesinin de ne şekil karşılık bulacağı ligin devamında motivasyon için önemliydi. Arada oynanan kupa ve özelinde ezeli rekabetin de güçlendirdiği karşılaşmadan final vizesiyle çıkış, moralleri daha da yükselten unsurlardı Trabzonspor adına.

Yine çok zor geçecek

Şimdi pandemi öncesinde olduğu gibi o iki deplasmanın ikincisine geldi sıra... Alanya takımı çok formda, iyi kadro, iyi kenar yönetimiyle ligde ve kupada hedeflerine dolu dizgin koşuyorlar. Kupada fiyakalı bir galibiyetle final oynamaya hak kazandılar. Trabzonspor ile Alanyaspor maçları büyük mücadelelere sahne olduğu gibi yine aynısını bekliyoruz. Alanyaspor nispeten rahat, belki yorgun gözükecek... Trabzonspor ise liderlik koltuğunu geri almak ve yürüyüşüne devam etmek isteyecek. Bu aşamadan sonra eksik, sakat, iyi, kötü futbol olmayacak. Sonuç odaklı oyuna hazırlıklı olalım...

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Trabzonspor iki maç oynadı ve iki maçta da hakem kararları maçların önüne geçti. Özellikle VAR uygulamaları, VAR hakemlerinin yetersizliklerini işaret etti. Müdahil olmamaları gerekirken müdahil olmaları, olmaları gerekirken de olmamaları soru işaretlerini artıran unsurlar oldu. Güvenler yine yeniden zedelendi. Telafisi olmayan hataları bırakın oyuncular yapsın, siz değil.

Ön plana kim çıkar?

Sörloth, Ekuban ön tarafta yükü taşımaya devam eder... Lakin Abdülkadir Ömür’ün artık sahne alacağı günler geldi diye düşünüyorum.

YORUM YAZ