MENÜ

İşte böyle örnek olunur

Abone Ol Google News

Lider Trabzonspor yoluna dolu dizgin devam ederken bir taraftan da kadrosunu ihtiyaçlarına göre şekillendiriyor. Bu süreci de kurumsal bir yapıdan beklenen bir şekilde gerçekleştiriyor. Aynı anda deneyimlenirken gençleşiyor da. Böylece, sürdürülebilir ve geliştirilebilir bir yapının oluşmasına dair umutlar artıyor. Hâl böyle olunca, kurumsallaşma ibaresi slogan olarak kalmıyor, gerekleri yerine getiriliyor. İçinde bulunduğumuz transfer dönemindeki hamlelerine bakalım Trabzonspor’un... Edin Visca transferiyle bir futbolcunun yanı sıra deneyim de satın alınıyor. Kurumsal hafızasını devreye sokuyor ve daha önce şampiyonluk yolunda, benzer kırılmalarda, yapamadığını bu kez yapmış oluyor.

Haberin Devamı

Yılların planlaması...

Bir hazır oyuncu parasıyla kadrosuna kattığı Enis, Taha, Kerem ve Batuhan hamleleriyle de deneyimin yanında gençleşmeyi de ihmal etmiyor Trabzonspor. Tam da ‘yaşlanıyorlar’ eleştirilerinin geldiği dönemde bunu yapıyor ve Trabzonspor tek derdinin bu yıl değil, ‘yıllarım’ olduğu mesajını veriyor. Yerli oyuncuların bu denli kıymetli olduğu dönemde önümüzdeki döneme damga vurması beklenen gençleri rol model alabilecekleri Hamsik, Nwakame, Visca’lı kadrosuna katarak harmanlıyor ve bu genç oyuncuların mental olarak da gelişimine katkı sağlamış oluyor. Özeti şu; camialarda herkes şampiyonluğa kilitlenmiş olsa da asli işler ihmal edilmiyor.

Haberin Devamı

Dönüşün yok Ahmetcan!

Bir de şu durum var; İzmir ve Bursa’dan alınan genç oyuncuların Trabzonspor altyapı oyuncularına, özellikle de ailelerine ve şehre verdiği mesajı doğru okumak gerekiyor. Trabzonspor altyapısı oyuncuları bundan sonra başka şehirlerin altyapılarıyla da dolaylı rekabete girecek... Yani Trabzonspor altyapısından da gelsen, çok yetenekli de olsan bilinç, zihin, psikolojik donanım ve genel kültür anlamında kendini yetiştiremiyorsan kalıcı olamayacaksın..

Son söz son altyapı ürünü Ahmetcan’a ve sevgili ailesine olsun... Stefan Kuntz daha geçen gün senden bahsetti. Gözler senin üstünde Ahmetcan. Geri dönüşün yok artık! Önünde olumlu-olumsuz alabileceğin fevkalade güzel örnekler var. Ve bu örneklerin neredeyse hepsi yola senin gibi güzel, senin gibi umutlu başlayanlardı...

YORUM YAZ