MENÜ

İlk dakikadan itibaren yoğun baskı!

Abone Ol Google News

Her iki taraf için de mutlak 'Kaybetmemek' üzerine yapılmış planların öncelendiği bir karşılama bekliyorum. Ezeli rekabet konusu ve bir tarafta liderin, diğer tarafta ise en yakın takipçisinin olma hali karşılaşmaya 'Temkinlilik” psikolojisi yüklüyecek gibi... Trabzonspor ev sahibi ve ev sahibi olmanın belli başlı avantajlarını elbette kullanmak isteyecektir. Saha ve seyirci avantajını arkasına alıp daha ilk dakikalardan itibaren rakip alanda yoğun baskı Trabzonspor’a istediği golü erkenden getirebilir. Peki ya getirmezse? İşte burada Abdullah Avcı’nın da benzer soruya bulduğu cevaplarla takımını maça hazırladığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Daha dikkatli olacaklar

Pereira’nın tam da istediği, 'Rakip oyun planı' da bu değil mi? Topu rakibine bırakan, defansif anlamda güçlü oyuncularıyla kalesini çok iyi kapatabilen ve kaptığı toplarla da hızlı geçiş yapabilen oyun anlayışı Fenerbahçe’ye 8 haftalık periyotta önemli puanlar kazandırmıştı. Haliyle buna karşı Avcı’nın ilk 8 haftalık kabına sığmayan Trabzonspor’undan ziyade, daha dikkatli, topu bölüşen bir anlayışla sahada olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Abdülkadir damga vurabilir

Hamsik yokken o bölgede onun yerine kullanacağı ilk 11 oyuncusu açıklandığı an bir çok sorumuz cevabını alacaktır maç öncesi. Cornelius, güçlü rakip stoperlerle vereceği mücadeleyle ya başrol olur ya da başrol oyuncusu arkadaşına yardımcı aktör olur. Abdülkadir Ömür kanat değil de merkezde oynarsa karşılaşmaya damga vurabilir.

YORUM YAZ