MENÜ

Fırtına'nın çıkış maçı

Abone Ol Google News

Abdullah Avcı, önümüzdeki sezon planlamasına başladıkları şu dönemlerde saha sonuçları üzerinden çok fazla yıpranmak istemeyecektir. Trabzonspor’un Ankaragücü maçıyla yeniden çıkışa geçmesi beklenen bir durum...

Haberin Devamı

Sıralamaya bakıldığında; yukarıda bir Trabzonspor, aşağıda bir Ankaragücü takımı var. Form grafiğine bakıldığında ise düşüşte bir Trabzonspor, yükselişte bir Ankaragücü takımı var. Trabzonspor’un hedefi ilk 4 içinde kalmak. Ankaragücü’nün hedefi ise ligde kalmak. Trabzonspor için bu durum; hedefsizlik gibi dururken, motivasyon kaybını daha da tetikliyor. Ankaragücü’nde ise ligde kalma umudu ya da hedefi yeni teknik adam Hikmet Karaman’la büyük motivasyon aracına dönüşmüş durumda.

Kapasitesinin üzerine çıktı

Hal böyle olunca; Abdullah Avcı ile birlikte kadro kapasitesinin çok üzerinde işler yapan Trabzonspor’un, Ankaragücü maçıyla birlikte yeniden çıkışa geçmesi beklenen bir durum. Eminim Avcı da önümüzdeki sezon planlamasına başladıkları şu dönemlerde saha sonuçları üzerinden çok fazla yıpranmak istemeyecektir. Bu kadro yapısıyla sürekli seriler yapmak nasıl mümkün değilse kayıp anlamında da süreklilik arz eden seriler de anlaşılır bulunmayacaktır.

Haberin Devamı

Sonuç olur, oyun olmaz

Takım savunması konusu bu yılın en önemli kazanımı ancak hücum planları konusu aynı oranda umut vermiş değil. Başlıca sebebi nokta bir santrfor olmaması, kanat sorunu, beklerin durumu süreci sonraki seneye öteletiyor. Orta alanda Bakasetas kendi yerinde oynarsa maçın adamı olmaya aday. Flavio’yu bu kez 11’de izleyeceğimizi düşünüyorum. Sonuç odaklı Trabzonspor’a dönüş, kazandırmaya devam eder. Yoksa bu kadro ile istediğiniz oyun zor.

YORUM YAZ