MENÜ

Fırtına için zor sınav

Abone Ol Google News

Kağıt üzerinde ve oynanan oyunun gözle görülür hali açısından bakıldığında; eksikliklerine rağmen ibresi yukarı doğru bir Trabzonspor takımı var... Puansızlıktan, üç puanla tanışma evresine kadar yaşanan süreçte yıpranma payı da düşüldüğünde ortada umut üretecek bir çok gelişme var... Geçen yılki takımın şampiyonluk kaybetmesi ve oyuncu kaybetmesi ile devam eden sürecin bir dalgalanma yaratacağı zaten beklenen bir durumdu, öyle de oldu. Yeni gelenlerin adaptasyonuna, sakatlıkların adeti ve boyutu da eklendiğinde bu durumun takım olma halini, süresini uzatacağı, skorlara da yansıyacağı kabul görür bir durumdu diye düşünüyorum. Trabzonspor’un rakibi Gaziantep için ‘ligin ters takımı’ ifadesini kullanmak yanlış olmaz. Türkiye’de tercih edilen genel oyun formasyonundan farklı bir anlayışla oynuyor Gaziantep FK. Zaman zaman sıra dışı sonuçlar almaları bu farklılığın bir sonucu gibi duruyor. Haliyle bu karşılaşma yeni kurulan Trabzonspor takımı için ciddi ve sert bir sınav olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Takım savunması kilit nokta

Haberin Devamı

Geçmiş üç maçta topu geri kazanmada gösterilen reaksiyon bu maç için yeterli olmayabilir. Gaziantep takımı boş alanları hızlı ve efektif kullanan bir takım. Oyun formasyonları bu taktik anlayışı destekler nitelikte. Trabzonspor’un topa sahipken oynadığı oyun gelişirken, top rakipteyken davranışları da aynı oranda gelişmeli. Daha önce de bahsettiğim oyuncu profiline ihtiyaç var mı yok mu net olarak test edileceği bir karşılaşma bekliyorum

Kim öne çıkar?

Benik Afobe her ne kadar Sörloth’un yerine alınsa da Norveçli’den daha farklı tarzda bir oyuncu. Malatyaspor maçında attığı 2 golle özgüven kazandı ve bugün hücumda yapacakları yine çok önemli.

YORUM YAZ