MENÜ

Fırtına için seri zamanı

Abone Ol Google News

Rize galibiyeti sonrası oluşan atmosferin Hatay maçına etki etmesi beklenen bir durum. Takım savunması ile başlayan hikaye artık hücum kaliteli kavramıyla gerçek kimliğine kavuşuyor. Bundan sonra, üst tarafa ulaşmak adına seri galibiyetler bekleniyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor uzun süre sonra bir maçına favori ilan edilebilecek kadar umutlu çıkıyor... Abdullah Avcı ile birlikte haftalardır adeta ilmek ilmek örülmeye çalışılan plan hayata geçiyor. Bu gelişim ve değişim çok önemli. Haliyle, Rize maçı sonrası oluşan atmosferin Hatay maçına sirayet etmesi beklenen bir durum. Takım savunması kavramı ile başlayan hikaye artık hücum kalitesi kavramıyla gerçek kimliğine kavuşuyor. Bunun ışığında da artık üst tarafa ulaşmak adına seri galibiyetler bekleniyor.

Ezber savunma planı...

Bugünkü rakipleri Hatayspor, ön tarafta atletik, topla mesafe kat edebilen güçlü oyunculara sahip. Bu oyuncuların birbirleriyle senkronizasyon sorunları olabiliyor ve aştıklarında iyi işlere imza atabiliyorlar. Trabzonspor’un bu oyuncuları da Avcı yönetiminde tıpkı son haftalarda yaptığı gibi takım savunması silahıyla durduracağı beklenen bir durum. Trabzonspor’un bugün rakibine karşı ve hatta artık tüm rakiplerine karşı adeta ezber bir savunma planı içinde olacağı aşikar.

Haberin Devamı

Nwakaeme tam problem!

Flavio’nun orta alana katılımı ile o bölgede direnç daha da yükselmiş gözüküyor. Rize maçında da gözüktüğü üzere, Nwakaeme’nin oyun anlayışı rakip savunmalar açısından ‘öngörüsüzlük’ içeriyor. Klasik ifadeyle ne yapacağı, nasıl yapacağı çok anlaşılamadığı için rakip defans için tam bir problem... Öyle bir problem ki, rakibinin tüm savunma oyuncularının odak noktası olabiliyor. Bu durum da Ekuban ve Djaniny’ye alanlar açılması anlamı taşıyabiliyor.

YORUM YAZ