MENÜ

En önemli Waka...

Abone Ol Google News

Nwakaeme, şampiyonluğuna büyük katkı verdiği Trabzonspor’a veda etti. Hemen sonrasında da onun kariyerine büyük katkıları olan şampiyon Trabzonspor ona veda etti. Yaşı, sözleşme için istediği para ve süre, Trabzonspor camiasının kasasını teslim ettiği isimlerce uygun bulunmadı. Elbette teknik adamın da burada koşullara karşı tavrı belirleyici bir başka faktör olmuştur şeklinde düşünmek gerekiyor. Elbette her konuda olduğu gibi bu konuda da işin bir kronolojisi oluştu. İmzalar atıldı, imzalar atılmaya az kaldı... Küçük pürüzler var, küçük pürüzler aşıldı... Haftaya tamam, sonraki haftaya tastamam... Bu önümüzdeki 2 maç önemli, kupa maçı da geçsin o iş tamam... Oynamıyor isteksiz, bak oynuyor demek ki attı... Derken herkes söylediği ile kaldı, arşivlerde yerini aldı. Olimpiyat Stadı’nda Altay maçı sonrası onunla çekildiğimiz bir fotoğrafa ‘ imza bizde kalbe atılır’ espirisi ekleyerek bu kronolojide ben de yerimi almıştım.

Haberin Devamı

3 yıl için 10 milyon

Şu an bile kronoloji çalışıyor aslında. En son üç yıl için 10 milyon Euro beklentisi içinde olduğu ilan edilince Nwakaeme cenahından da hamle gelmişti ama rakamsal bir hamle olmamıştı bu. Bir taraf sayısal değerlere tartışmayı çekerken, diğer tarafın sadece değerler üzerinden rakibini alaşağı etme çabası bana ikna edici gelmemişti ve süreç öylece akıp gitmişti.

Haberin Devamı

Son büyük transferini yapmak isteyen bir büyük oyuncu ile sürekliliği ve devamlılığı ile kurumsal yapıyı, mali yapıyı bozmamak isteyen bir büyük kulübün klasik uzlaşı sorunuydu olan biten.

Aslolan kulüpler...

Bu yazıyı neden yazdım ona geleyim, bitiriyorum. Sosyal medyada da duygu dünyası karmakarışık taraftarların yaşadığı Nwakaeme bölünmesine denk gelince insan konuya dahil olmak istiyor, benim ki de bu açıkçası. 33 yaş, 3 yıllık sözleşme, 10 milyon Euro gibi kriterler karşısında hâlâ Nwakaeme ile devam edilmeliydi denmemeli bence. Akıl ortaklaşmalı. Sol koridorda beklere katkı vs işlerine girmiyorum bile, o zaten hocanın işi. Aldığınız bir formanın, hayranı olduğunuz oyuncuların deposunda benzine dönüştüğü gibi basit bir matematiğim var benim. Oyunculara, profesyonellere çok bağlanmayın, ekstra anlamlar yüklemeyin derim ama yine de siz bilirsiniz. Aslolanın kulüpler olduğunu unutmayın.

YORUM YAZ