MENÜ

En büyük avantajı tecrübeli oyuncuları

Abone Ol Google News

Zor haftalar başladı. Haliyle sıralamada birbirini takip eden sağlam iki takımın bu maçı beklendiği gibi zor oldu. Trabzonspor ilk yarıda erken gol buldu. Topu Sivas’a bıraktığı anlarda kalesi önünde bir çok atak görmesine rağmen net pozisyon vermedi. Sörloth’un golü, etkili oyunu, ilk yarı sonlarında da sert orta şut karışımının Caner’le temasının gol olması Trabzonspor’u rahatlattı denilebilir... Sahada teknik, taktik bir çok doğrunuzu sağlam psikoloji ile birleştirmediğinizde aslında dün akşam yaşananları yaşayabilirsiniz. Resmen erken uyarı maçı gibiydi.

Haberin Devamı

Oyunun ikinci yarısında Trabzonspor’un yediği baskıyı sadece eski alışkanlık olarak nitelemek eksik kalabilir. Liderlik stresi, şampiyonluk baskısı ve güçlü rakiplerle oyun birleşince mevcut sahneler devam edecektir. Burada Trabzonspor’un en büyük avantajı deneyimli oyuncu sayısının fazlalığı... Süreç için önemli derslerin olduğu bir karşılaşma oldu.

Gecenin sorusu

Trabzonspor baskı yediği son bölümlerde Sturridge ’i, özellikle topu “tutma” özelliği nedeniyle sahaya süremez miydi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Sörtloth, attığı, sebep olduğu gollerle maça damgasını vurdu. Hafta içi yaşadığı sıkıntılı süreci de böylece olumluya çevirmiş oldu.

Maçın olayı

Liderliğin gelmesi denilebilir. Yakalanan hava, maç eksiğine rağmen ilgin zirvesine yerleşme durumu maçın sonuçları itibariyle en önemli olayı idi.

Kısa mesaj

Lider olmaktan daha zoru ya da en az onun kadar önemlisi; lider kalabilmektir. Trabzonspor yönetimi süreci bugüne kadar doğru yönetti. Asıl mücadeleleri bundan sonra..

YORUM YAZ