MENÜ

Cornelius üzerinden zirveye!

Abone Ol Google News

Sürekli maç oynama-izleme halinin futbol hayatımıza çok ciddi etkileri var. Zaman zaten sınırlı ve bir sonraki maç hemen geliyor. Haliyle geçmişe takılan kaybedecek. Sonrakine odaklanılması gerekiyor... Sakatlıklar, sahada eksik kalmalar, erken atılan-yenilen goller, kaleciye geri pas hatalarının ayyuka çıkması yoğun dönemin akılda kalan konuları. Trabzonspor da odaklandığı hedefinde tıpkı rakipleri gibi benzer saha içi sorunlar yaşayarak bu haftaya geldi. Geride kalan Konyaspor maçında bardağın dolu tarafına odaklanıp, benzer hatalara izin vermeden Alanyaspor maçına çalışıldığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Çok zor geçecek

Koca bir maçın neredeyse tamamını 10 kişi oynayıp, üstüne üstlük ikinci yarısında da müthiş tempo üretip kazanabilecek pozisyonu bile yakalayabilmek bu anlamda önemliydi. ‘Asla bırakmayan takım’ görüntüsü üzerine bina edileceği çok fazla hikâyesi olacak Trabzonspor’un. Bülent Korkmaz’la birlikte müthiş bir çıkış yakalamış Alanyaspor’a karşı maçın zorluk derecesini kestirmek zor değil. Fantastik bir hücum gücü var Trabzonspor’un. Alternatifleri de var o bölgede. Üstelik bir kaç haftadır koşulların da zorlamasıyla defansif pratikleri de tazelenmiş, güncellenmiş durumda.

Haberin Devamı

Taraftar faktörü önemli

Sert, dinamik, taktik disipline sadık bir Bülent Korkmaz takımına karşı; sabırlı oyun maçın anahtarı olacak. Özellikle tribünlerdeki izleyicilerin destek-köstek noktasında tercihlerini koşulsuz destek yönünde daha maça gitmeden planlamış olmaları gerekiyor. Trabzonspor’un hücum hattında ortak akıl ve organizasyon kabiliyetine, Alanyaspor oyun öngörümüzü eklediğimizde; Cornelius’un problem çözmede öne çıkacağını düşünüyorum. Onun üzerinden gitmek, hücumda çeşitlilik sağlar ve Danimarkalı forvet fark yaratabilir.

YORUM YAZ