MENÜ

Bu kez senaryo çok farklı

Abone Ol Google News

Trabzonspor geçen yıl dramatik bir şekilde şampiyonluk kaybetti. Ve açıkçası her kaybettiği sezon sonrası yaşadığı travmaların çok benzerini yaşayarak yeni sezona başladı. Geçen yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi, yarışan takımın en skorer, en özel oyuncularından üçü türlü gerekçelerle takımdan ayrıldı. Geçmiş deneyimlerimizden, gözlemlerimizden ve yaşanmışlıklarımızdan çıkardığımız sonuç ve buna bağlı beklentimiz belliydi. Trabzonspor için yeniden bir toparlanma için en az 5 yıl gerekli olacaktı.

Haberin Devamı

En doğru tercihti

Newton’la başlanan sezon ve onun oyuncu tercih ve istekleriyle de şekillenen kadro, bir mühendislik harikası değildi... Ve sonuçları da hakikaten ‘yeni ve ligi bilen’ bir teknik adamın acilen alınmasını mecburi hale getirdi. Abdullah Avcı’nın mevcut kadroya gelişi ile birlikte de takım savunması prensiplerinin öncelenmesi Trabzonspor’da geceyle gündüz gibi fark oluşturdu. Kazanma odaklı Trabzonspor, hem tedavi oluyor hem de yürümeye başlıyordu. Teknik adamın da kredisi arttıkça artıyordu. Beraberinde gelen seri galibiyetlerle, yaşanan travmalardan kurtulundu... Ayağa kalkmak için 5-10 yıl beklenecek ezberi bir anda yerini ‘neden olmasın’ düşüncelerine bıraktı.

Haberin Devamı

Transferde umut veriyor

Milli araya girdiğimiz şu dönemde Trabzonspor için gündemde iki konu var. Birincisi; ‘yeni seriler yakalayıp, sıralamada bir ya da bir kaç basamak daha çıkabilir miyim?’ durumu. İkincisi ise transfer konusu... Abdullah Avcı gözetiminde nokta transfer hamleleri için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Hazır olmamasıyla eleştiri konusu olan Yunus Mallı transferi, anlaşılabilir bir yatırım gibi duruyor. Diğer transferlerin direkt katkı vermiş olması ise; bu anlamda yapılması planlanan yeni transferler adına umut vaad ediyor.

YORUM YAZ