MENÜ

Bu havayla kupayı da bırakmazlar

Abone Ol Google News

Şampiyon Trabzonspor uzunca bir süredir sezonun tüm kupalarına talip olduğunu zaten ilan etmişti. Bu meydan okumanın ilk ve en önemli ayağı şampiyonluktu, o gerçekleştirildi. Şimdi sıra ikinci kupada. Dünyanın bile imrenerek izlediği üst kalite eğlenceler tüm hızıyla devam ediyorken, bu eğlencelere yeni bir kupa sevinci daha ekleyip işi 40 gün 40 gece düzeyine çekebilirler. Bu akşam, Trabzon’da ilk ayağını kazandıkları maçın Kayseri ayağını da sorunsuz geçip adlarını bir kez daha aşinası oldukları kupa finaline yazdırmak niyetindeler. Abdullah Avcı’nın tüm planları artık kupa finali için...

Haberin Devamı

Mücadele gücü öne çıkar

Şampiyonluk sonrası lig kulvarında yoluna rotasyonla devam etmeleri doğal olarak tüm enerjilerini de Ziraat Türkiye Kupası’na harcayacaklarının net işaretiydi. Benzer durumun Kayserispor’un da son lig kadrosunda yaşandığını belirtelim. Kayserispor, ligde kalmaya dair bir sorunu olmadığı için uzun süredir kupa odaklı maçlar oynayan bir takım. Dolayısıyla bu akşamki maçın mücadele gücü hayli yüksek olur. Trabzonspor’un şampiyon kadrosunun ana aktörlerinin bu karşılaşmada yine ön plana çıkacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Şampiyona yakışır oyun...

Oyuncu eğlenceleri geçen hafta bitti, onlar işlerine geri döndüler, Hatay maçında gördük. İlk maç 1-0 bitmişti ve deplasman golü avantajı diye bir durum söz konusu da olmayınca başlı başına bir tek maç gibi olacak bugün. Trabzonspor klasik oyununu güçlü oyuncularıyla bütünleştirir ve bunu şampiyona yakışır şekilde de icra eder yine. Kayserispor ise esnek ve değişken savunma planını deneyerek başlar oyuna. Geçişler en önemli silahı olur. Trabzonspor bu aşamadan ve bu havayı yakaladıktan sonra ne finali, ne bu kupayı kimseye bırakmaz bence.

YORUM YAZ