MENÜ

Artık Fırtına zamanı

Abone Ol Google News

Denizli’de eksiklerine ve yeni gelenlerin adeta ertesi gün maça çıkmalarına rağmen Trabzonspor, oyunun hakimi bir görüntüdeydi. Afobe ve Baker net şekilde ‘buradayız’ mesajı verdi. Newton’la ilgili fikir sahibi olmak için 4. hafta sonrasını görmek gerek. Ancak o sürece kadar Bordo-Mavililer, bu tip maçları kazanmak zorunda.

Haberin Devamı

İlginç bir sezon başlangıcı yaşıyor Trabzonspor... Giden oyuncular, gelen oyuncular, sakatlar derken iki hafta geçmiş oldu... Kaybedilmiş 5, daha doğrusu kazanılmış 1 puan var. Geçen sezon şampiyon olan Başakşehir’in bu sezon lige kötü başlangıcı ve lig ikincisi Trabzonspor’un da kötü başlangıçları; geçen sezon sonunun mental yorgunluğu ile izah edilebilir mi? Üstelik Başakşehir takımı kadrosunu muhafaza etti...

Adem ve Tetteh’e dikkat

Gelelim bugünkü maça... Malatyaspor, geçen sezon yaşadığı travmayı yeniden yaşamak istemiyor. Bunun için de işi sıkı tutup ve kazanabildiği her puana altın değerinde bakacaktır. Ligin deneyimli teknik adamlar kategorisindeki hocası Hamza Hamzaoğlu da Trabzon deplasmanından kaybetmeden dönmek isteyecektir. İyi kapanıp etkili hücum silahlarıyla, hızlı ataklarla gol bulmak isteyeceklerdir. Özellikle Adem Büyük ve Tetteh gibi özel transferleri bu karşılaşmada öne çıkabilir.

Haberin Devamı

Hakem konusu önemli...

Trabzonspor ise “mutlak kazanma” parolası ile 3. haftaya girecek... Denizli maçında eksiklerine ve yeni gelenlerin adeta ertesi gün forma giyip maça çıkmalarına rağmen oyunun hakimi bir görüntü verilmişti. İki haftaya da, geçen sezon olduğu gibi hakem tercihleri nedeniyle “mağdur” sıfatıyla başlamaları da kötü giderken dahi puan kaybetmelerinin önemli bir sebebi oldu. Bu durumun eski hakemlerin mutabakatla üzerinden birleştiği bir konu olması, sezon başı olması; Trabzonspor yönetiminin bu konuda daha da dikkatli uyarılar yapmasını gerektiriyor.

Sakatlar da dönüyor

Özellikle Afobe ve Baker ilk maçlarında ‘buradayız’ mesajı vermişlerdi. Flavio da dönüyor. Ve son dakika sakatların da oynama ihtimalleri, Trabzonspor’un karşılaşmayı kazanacağına dair görüşleri besler durumlar... Sanıyorum ilk 4 hafta sonunda Newton’un takıma dokunuşları hakkında tam fikir sahibi olacağımız bir dönem olacak... O nedenle Trabzonspor’da transferler tamamlansın, ortaya bir takım çıksın ki sonrasında “Bu takım Newton’un takımı” deme hakkımız olabilsin ancak bu zamana kadar bu tip maçların kazanılması artık şart.

YORUM YAZ