MENÜ

4'te 4 yapmak mümkün

Abone Ol Google News

Büyük maçlarda geri dönüşler önemlidir. Galatasaray maçının moral anlamında ‘kazanmış’ kadar katkısı oldu. Trabzonspor’un kadrosu, ligimiz için üst seviyede. Sakatları da iyileşiyor. Bordo-Mavililer, milli araya kadar mini bir seri yapacak görüntü veriyor.

Haberin Devamı

Hamleler maçı çevirdi

SORU 1: Galatasaray beraberliği sonrası Kasımpaşa karşısında Trabzonspor’dan nasıl bir reaksiyon ve oyun bekliyorsunuz? Ekim’deki milli araya kadar 4’te 4 yapmak mümkün mü?

Galatasaray karşısında önce zorlanan, sonrasında ise kimilerinin ‘oyuncu koruma amaçlı’ eleştirilerine rağmen hiç uzatmadan daha ilk yarıda hamle seçeneğini kullanan ve oyunu lehine çeviren bir Trabzonspor izledik. Trabzonspor elinden giden oyunu, maç içi kısıtlı zaman içinde adeta avuçlarına almasını bilmişti. Büyük maçlarda geri dönüşler önemlidir. Moral anlamında da ‘maçı kazanmış kadar’ katkısı olur sonrasına...

Ligimiz için Trabzonspor’un kadrosu, yerli yabancı denklemine kurban gidebileceği durumlar haricinde üst seviyede... Sakatları da iyileşiyor. Hâl böyle olunca; Trabzonspor milli araya kadar mini bir seri yapacak görüntüyü rakiplerine hissettirdi.

Haberin Devamı

Denswil ‘idare’ ediyor

SORU 2: Sol bek en problemli bölge gibi gözüküyor. Trondsen de sakat. Kasımpaşa maçında savunmanın solunda kim oynamalı, nasıl bir 11 bekliyorsunuz?

Elbette karar verici Abdullah Avcı. Ancak sosyal medyada yapılan ‘Bruno solda, sağda ise Serkan oynamalı’ şeklinde yorumlara katılmadığımı baştan ifade etmeliyim. Bırakalım Bruno kendi mevkisinde oynasın. Yabancı-yerli matematiği de uygunsa Galatasaray maçında sol kenarda Denswil’in orayı ‘idare’ edebileceğini görmüştük. Özellikle Yusuf Erdoğan’ın o kanadı nasıl etkili kullandığını biliyoruz. Haliyle, ligimizde kalem kağıt elde olmadan kadro kurmanın zorlukları da düşünülerek Abdullah Avcı’nın vereceği karara saygı duyulması gerekiyor. Öyle ki İsmail Köybaşı tercihini görsek dahi şaşırmam.

Abdülkadir fark etmeli

SORU 3: Abdülkadir Ömür konusuna bakışınız nedir? Islıklanması, kulübede döktüğü gözyaşları ve sonrasında taraftar liderleriyle yemekte buluşması... Abdülkadir sizce toparlanır mı? Hocanın yaklaşımı nasıl olmalı?

Sondan başlayalım. Abdullah Avcı, belki de Abdülkadir’in kendi ailesinden bile fazla ilgi gösteriyor oyuncusuna. Evladı gibi adeta. Sorun biraz da burada aranabilir. Çalıştığı tüm teknik adamlar ona öyle davrandı. O da artık diğerleri gibi, ‘aktör’ olduğunu fark etmeli belki. Üzerine koyarsa fark yaratabileceğini idrak etmesi gerekiyor. Abdullah Avcı aslında ilk hamleyi bilerek ya da bilmeyerek, isteyerek ya da istemeyerek Galatasaray maçında yapmış oldu. Abdülkadir Ömür artık ‘herkes gibi’ olduğunu fark etmiştir diye düşünüyorum. Geçiş dönemi yaşayacak. Geçişte de hocası ve kendisi olacak. Liderlerle yenilen yemek geçiş sürecinde araya taraftarı almamak adına önemli bir hamle gibi duruyor. Elbette ıslıklanması üzücü, ağlaması daha da üzücü durumlardı. Ancak futbolda maalesef ki kazanılan şan, şöhret, para gibi kıymetlerle doğru orantılı büyüyen ‘alkışlama’ olduğu gibi, tasvip etmesek de tersi durum da var.

Haberin Devamı

Siopis’e alan açılmalı

SORU 4: Sezon başından beri sergilenen performansa bakarsak, Trabzonspor’un artıları ve eksileri neler? Şampiyonluk için hocanın ve takımın neleri değiştirmesi gerekiyor?

Trabzonspor’un geçen yıldan ya da Abdullah Avcı ile alışılagelen oyunundan farklı ve çeşitlilikte hücum zenginliği söz konusu. Kadro kalitesi de geçen yıla göre hayli arttı. Ön tarafta yüksek iştahlı oyuncularının olması bu kez de takım savunması olgusunu sekteye uğratmış gibi duruyor. Ön tarafta yaşanan zenginlik arka tarafta işleri hayli bozmuş gözüküyor. Oyunun her iki yönünü de eşit doğrularla oynayabilme adına çalıştıklarına eminim ancak henüz bu konuda sıkıntılar devam ediyor. Zamana ihtiyacı olan konular bunlar. Abdullah Avcı’nın tam da bu noktada Siopis’e alan açması gerekiyor. Sakatlıklar ve yerli-yabancı dayatmaları haricinde bireysel performans düşüklüklerine bağlı bocalamalar dışında başka da problemi gözükmüyor Trabzonspor’un. Tabii bunları rakipleri ile kıyaslayarak söylüyorum. Lig yeni yeni başlıyor çünkü...

YORUM YAZ