MENÜ

Zincirleri kırdılar!

Abone Ol Google News

Gençlerimiz sayesinde muhteşem sportif zaferlerle bezeli sevinçlere vesile; harikulade bir yaz mevsimi yaşadığımı ifade etmeliyim. Türkiye U 19 Basketbol milli takımımızın ABD U 19 ekibini 84 - 70 gibi bir farla yenerek Dünya üçüncülüğünü kazanması hangi sporseveri mutluluktan uçurmadı? U19Basketbolcularımızın attığı sağlam temel üzerine doğru yapı kurma görevi TBF‘nin, elbette yetişmelerini sağlayan kulüplerimizindir. Aydın Örs sön derece doğru ifade etmiş. ‘Kadromuzda potansiyelli isimler gördük. Ancak geçmişten beri var olan potansiyelin çok azını A takımlara taşıyabildik. Bu kez aynı hatayı yapmamak lazım!’ Gençlerin süre bulması, gelişimlerinin doğru hamlelerle sürdürülmesi şart. Voleybol federasyonumuzdan da, ders alınabilir bu konuda.

Haberin Devamı

Alt yaş gruplarında cümlemizi umutlandıran Ay-Yıldızlı kadın voleybolcularımız, Milletler Ligi şampiyonu olarak FIVB Dünya sıralamasında ülkemizi zirveye taşıdı. İkincilik, üçüncülük, dördüncülük yaşadığımız VNL’yi kazandı. ABD, İtalya, Çin, Brezilya, Belçika, Almanya, Sırbistan, Polonya, Japonya ve daha nice zorlu voleybol ülkesi ardımızda kaldı. Voleybol yorumcularımızca birçok turnuva ardından dile getirilen ‘ ilk dört takım içinde her daim temel atabilmek, ve olmak çok zor iş’ tespitine de ; ABD, Çin, Sırbistan, Polonya, İtalya, Belçika, Brezilya, Japonya gibi nice ülkenin oluşturduğu, zorlu zinciri kırarak ‘gökdelen’ statüsünü kazandılar.

Haberin Devamı

Mehmet Akif Üstündağ ve ekibini kutluyorum. Voleybol sporumuza emek veren, sponsor olan tüm insanlarımıza, elbette kurumlarımıza da şükran duygularımı ve dualarımızı göndermek isterim.

İzlediğim müsabakalar, sporcularımız, zaferimizle gelen ulusal sevincimizi de paylaşacağım tabii… Müsadenizle…

YORUM YAZ