MENÜ

Zafere doğru…

Abone Ol Google News

Kadıköy’e zirvede gidecek olan Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanından da; başarı serisini devam ettirerek Kadıköy’den lider dönme amacında. Amacında da ; Okan Buruk girdikleri pozisyonları, golle neticelendiremedikleri için buruk. Ama vaziyetten şikayetçi olan sadece Galatasaray teknik direktörü değil ki.. Tüm rakipler de dahil, hemen herkes, aynı dertten mustarip.

Haberin Devamı

Burada dikkate alınması gereken mesele ; özellikle ikinci yarılarda rakiplere verilen pozisyonlar olmalı. Böylesi defolar debriyaj plakası kaçıran vasıta problemi gibi, kavrama kaynaklı devreye geç girme ve tempo arızaları üretir. Doğal olarak rakibin oyunu arzu ettiği gibi yönlendirip, Muslera cıvarında da adeta cirit atmasını da sağlar!

Sarı Kırmızılı ekibin golle sonuçlandıramadığı veya kalesinde yaşadığı pozisyonlarda, esas sorun; futbolcuların fizik ve mental eksikliklerinin sırıtıyor olmasıdır. Cimbom Kadıköy’de zafere doğru koşusunu arızasız sürdürmek istiyorsa, fizik ve moral kondisyonunu olabilecek en üst seviyede kullanmak zorunda!

Haberin Devamı

Fenerbahçe Antalya’ da kadro güç yapısı tartışılacak rakibi karşısında dahi, kontrollü futbol sıkıntısı yaşadı. Kenarlardan neticeye gitme arzusuyla, rakibin sol yanı zafiyetlerinden istifade etti. Hemen aklınıza Aanholt ve bulunduğu yer geldi dimi? King de krallık ve egemenliğini kabul ettirme konusunda ısrarlı ! Jesus’un enerji kaynaklı Kanarya problemlerine, yaptığı değişikliklerle doğru çözümler ürettiğini hep gördük. Okan Buruk’un da Jesus formüllerİne gerektiği gibi cevap vermek zorunda. Bu verilere İsviçre’de UEFA sunumunda, Antalya’da ise İtalyan ve Fransız rakipler karşısında tanık oldum.

Aşırı motive ve gergin Fenerbahçe’nin, olmazsa olmazının sadece kazanmaK olduğu zorlu gecesinde; Galatasaray gerekeni yapacak ve arzu ettiği sonucu alacaktır.

Daha önce yaptılar. Yine yaparlar güveniniz.

YORUM YAZ