MENÜ

Yeni denizlere doğru

Abone Ol Google News

Galatasaray bu sezon yeni denizlere doğru macerasına, Hazar kıyılarında başlayacak. Azerbaycan - Bakü’de start alacak zorlu seyahat; Akdeniz, Manş, Kuzey Denizi ve okyanus kıyılarında sağlıkla, başarıyla devam eder dileriz.

Haberin Devamı

Fatih Terim Nefçi Bakü karşısındaki ‘ya tamam ya da devam’ maçına, Gaziantepspor 90 dakikası başarılı 11’i ile başlayacak. Doğru tercih elbette. E o zaman bize de; yeni denizler öncesi kaptan ve leventlerine ; ‘Allah derman versin’ demek yakışır.

Azerbaycan ve Balkanlar’da başarılarıyla iz bırakmış, deneyimli teknik adam Naci Şensoy’a danıştım, söz konusu Hazar kıyıları olunca...

‘Neftchi Azerbaycan’ın en köklü kulübüdür. Aynı zamanda en fazla şampiyonluk kazanmış değerli bir armadadır da. Sovyetler Birliği dönemi Süper Lige yarışmış, Azerbaycan’ın hürriyet ve cumhuriyetini ilanından itibaren spor ve özgür vatan futboluna damgasını vurmuş en değerli kulüptür.

Azerbaycanlı kardeşlerimiz deyimiyle “futbolun yurttaki fragmanıdır...” Fakat son 10 sene adına, başarı bayrağını Bakü’nün diğer önemli ve büyük kulübü Qarabağ’a devretmiş gözüküyorlar! Bu sezon UEFA 3. ön eleme turunda Makedonya’nın Üsküp (Shkupi) kulübüyle Bakü’de oynayıp 2-1 kazandılar ve Avrupa kulvarına devam ettiler.

Haberin Devamı

Bu arada ligde oynanan 2 müsabakadan birini kazanıp, kendi evlerindeki Sumgayt ‘a 0-2’lik skorla boyun eğdiler. Perşembe Galatasaray sonrası pazar günü de Qarabağ ile derbi oynayacaklar. Her hangi bir rotasyona giderler mi bilemiyorum tabii.

Kabul etmeliyiz ki Galatasaray bu müsabakanın mutlak favorisidir. Sarı Kırmızılı ekip maçı ciddiye alır ve gereken mücadeleyi örneklerse, turu rahat geçecektir.

Tersini asla düşünmek istemem ama asla unutmamak gerekir diye söylemek isterim. Hatırlayınız 5 sene önce Şotalı Trabzonspor ‘u Makedonya’nın Rabotniçki takımı eledi. Keza 3 sene önce Aykut Kocamanlı Fenerbahçe ‘yi Makedonya Üsküp takımı her iki maçta da galip gelerek eledi! Dolayısıyla Galatasaray “ akıllı insan kendi hatalarından değil, başkalarının hatalarından ders alandır! “ Mantığıyla hareket ederse sürprize imkan tanımayacaktır. Maçındaki seyircisiz oynanmasının Galatasaray için avantaj olduğunu da düşünüyorum. Selamlar, sevgiler eski dost...’

Çok çok teşekkürler aziz Evlad-ı Fatihan’larımız torunu; değerli hemşerim Naci hocam. Sağ olasın var olasın.

YORUM YAZ