MENÜ

Ve final; Fenerbahçe-Anadolu Efes...

Abone Ol Google News

Darüşşafaka ve Galatasaray’ın mükemmel mücadele ve performanslarıyla, basketbolumuza heyecan ve renk kattıklarına şahit olmak güzeldi.

Haberin Devamı

Selçuk Ernak ve Andreas Pistiolis ile sporcularını, elbette tüm emeği geçenleri kutlamak gerek. Büyük direnç, eşsiz heyecan ve kalite kattılar her mücadelede. Bravo hepsine, şükran duygularımızı da hak ettiler elbette.

‘Kalite kontrol edilmez, üretilir!’ Evet bu gerçeği kadro değerleri ve izlettikleri akıl oyunlarıyla 4 değerli kulübümüz de, harikulade örnekledi. Mücadelelerin tamamı dolu salonlarda, büyük ilgiyle izlendi. Televizyonları başındaki basketbolseverler de, muhteşem basketbol gösterilerine şahit olmanın keyfini yaşadı, ekranlardan gözlerini ayıramadı.

Açık söylemek gerekirse futbolumuzdaki ivme ve kalite kaybı, bu paralelde devam ederse; basketbol ve voleybolumuz hak ettiği ilgiyi yakaladığı gibi, palavra üretim branşı, ayaktopu traşını da her açıdan sollayacak! Başarıda zaten kesinlikle ezip geçtiler de, şimdi sıra sporseverlerin kadir bilir izleyen evsafı kalitesine ermesinde!

Haberin Devamı

Galatasaray dün gece iyi başladı. Başladı da iyi tamamlayamadı! Neden? Anadolu Efes’in şampiyonlar şampiyonu Avrupa devlerini nasıl dize getirdiği ve zafere ulaştığı yine canlı canlı sunuldu da, o yüzden. 3. Periyottan itibaren Ergin Ataman ve yıldızları oyuna ele aldı, klas, deneyim, final alışkanlığı, kontrol, denge, mücadele yani zafere ulaşma adına ne lazımsa onu sahneledi ve finale 104-77’ ilk net galibiyetle gitti. Göksenin ve Micic’e şifa dileklerimi gönderiyorum. Gelmiş geçmiş olsun iki yıldızımıza.

Moerman katkısı fark yarattı. Erten Gazi ‘ben de varım’ derken, Buğrahan ‘beni izlemeye devam ediniz’ mesajı verdi. Larkin’i izlerken adeta futbol dehası Hagi’nin, basketbol versiyonunu izliyor ve büyük haz duyuyorum. Üstat Hagi’nin Monako’dan Real Madri Süper Cup finali futbol resitaline, Larkin’in basketbol sanatlarında yıllar sonra potalarda şahit olabilmek ne büyük mutluluktur bir sporsever için bilirmisiniz?

Basketbolun eşsiz sanatına vakıfsanız elbette bilirsiniz. Bilmiyorsanız acilen öğreniniz!

Yöneticileri, sporcuları, hakemleri, medyası, tribünleriyle basketbol sanatının harikulade görsellerine şahit olduk. Şimdi sıra final sahnesinde. Bu muhteşem fırsatı, şahane görseli, basketbol şölenini ; dünyanın her yöresindeki basketbolsever Türklerin izlemesi için, gerekeni mutlaka yapmalı, eşsiz finali dar bölgeye sıkıştırmamalısın TRT… Anladın dimi !

YORUM YAZ