MENÜ

Vaziyet budur !

Abone Ol Google News

Futbol müsabakaları Haziran’da start alacak. ‘ Sağlıklı, başarılı, hayırlı olsun ‘ demek lazım o halde. Elbette zorlu ve riskli bir süreç, yaşanacak. Hele hele sahnedeki aktörler adına ! Bu sıkıntılı evreyi en iyi teknik adamlar ve sahadakiler bilir. Futbolcunun zihinsel aktivasyonlarını; kısmi sorunlu süreçte dahi senteye getirmekte zorlanan yapı, acaba nasıl ayar tutturacak ? Böylesi olağanüstü korku döneminde teknik direktör ve ekibi ; kim bilir ne enteresan dertlerle uğraşmak zorunda kalacak! Futbolcunun kafasındaki en minik börtü böcek, sahaya çıktığında ejderhadan farksız iner kramponlarına ! Kime ne yapacağı ve hangi tarafa nasıl yansıyacağı bilinmez, bilinemez !

Haberin Devamı

Ülkemizin yetkin hekimleri elbette sporcu sağlığı konusunda gerekli önlemleri alacak. Alacak ama acaba kim nasıl sağlıklı yaşam koşullarındaki garantiyi, özgüveni futbolcusunun kafasına sokacak ? Profesöründen uzmanına, sağlık ekibi ve temizlik görevlisine herkes özverili bir dayanışma ve çaba bilinciyle gerekeni yapacaktır diye düşünmemek elde mi ? Ama acaba futbolcu da, karşıdan gazel okuyanlar gibi düşünecek mi?

Haberin Devamı

Haziran 90 dakikalarında sahadaki takım dizilişinden çok , kafadaki durum vaziyetinin ön planda olduğu sahneler göz önünde olacak. Yani ? Sahadaki sporcuların mental olarak doğru hazırlanıp sahaya olması gereken akıl performansıyla çıkarılmalarının sağlanıp sağlanmadığı konuşulacak. Oldukça farklı pencereden bakılması gerekli, futbol yorum çağına doğru gidiyoruz sanki !

Vaziyet budur!

YORUM YAZ