MENÜ

Vargas 4X4 Tamgaz !

Abone Ol Google News

Porto Riko ve Bulgaristan ‘ı 3-0 Önce Peru bu sabah ta; Arjantin’i 3-1 yenerek 4’te dört yaptık Paris otobanında ! Neden otoban diyorum? Ömrümüzün büyük kısmı Voleybol Bahar Kupa şosesinde, başarı beklemekle geçti de ondan. Spiring Cup müsabakalarında kazandığımız maçlar, hatta aldığımız setler dahi mutluluk vesilesi olurdu. Unuttuk mu?

Haberin Devamı

Yakına kadar voleybol uzmanlarımızın ‘kadın voleybolcularımız, ilk dört zincirini kıramaz ve ardındaki sıralarda takılır kalır’ yorumları; yakın geçmişte kaldı. Kadınlarımız şose, patika, keçi yolundan ibaret yolumuzu; otobana çevirdi. Hayranlıkla izlediğimiz Dünya devi ülkeleri de; adeta sıraya dizip, yendi geçti. Her Türk vatandaşının onur duyarak, güvenle izlediği; tüm Dünya’nın da gıpta ettiği bir şampiyon Kadın Voleybol ülkemiz şimdi. Bu başarıya kolay mı erildi ? Hayır !

Önce bu sağlıklı nesili yetiştiren aileler, alt yapılardaki emekçiler ve voleybol öğretmenleri, kulüpler ve TVF yöneticileri. Türkiye Voleybol Federasyonumuz ve gençlerimizin alt yaş kategorilerinde üst üste aldığı başarılar; maalesef hak ettiği ya da olması gerektiği ölçüde benimsenmedi. Birer minik kutu haber olarak değerlendirildi ! Şimdi o nesil henüz çok genç yaşta, Dünya Kadın Voleybolu Lideri.

Haberin Devamı

Milli ekibimizin Peru karşısında verdiği bir set yadırgandı gibi! Be arkadaş; erkek basketbol, futbol, güreş branşlarında yaşananlar için de, acaba intihara teşebbüs etmek mi gerekli? Rakibimiz Peru ; karşımızda neyi var, nesi yok ortaya koydu. İnka medeniyetinin kadınları, tarihleriyle müsemma bir mükemmel mücadeleyle üst düzey voleybol heyecanına ortak oldular. Hele hele 6 sayı geriden gelip 29-27 kazandığımız set; muhteşem bir voleybol şöleniydi. Yarışmaları fevkalade güzelleştiren, izleten de bu eşsiz heyecan değil mi? Peru’yu yek set verdik geçtik.

Bu gün de 4’te dört yaptığımız Arjantin heyecanı ve Vargas’ın tamgaz gittiği 4X4 performansı. Takımın bütünü fevkalade hele Eda Erdem. Fenerbahçe’nin müstesna insanını asla ihmal etmemeli; yaşadığı müddetçe (Rabbimiz cümlesine sağlıklı uzun ömürler versin) voleybolumuz aleminde tutmalıyız. Yüz ifadesini, pes etmeyen çehresini, azmini ve o eşsiz liderliğini görebilen idrak eden, ne demek istediğimi anlar. Kaptan harbi eşsiz kaptan.

Şimdi 22 Eylülden itibaren üst üste hergün Brezilya, Japonya ve Belçika ile oynayacağız. Santarelli oyuncularını mükemmel kullandı ve değerlendirdi. Şimdi oldukça zorlu ralliye de, olması gerektiği gibi hazırlanıp, motive olduğumuzu düşünmemek mümkün mü?

Spor markamız Kadın Voleybol yiğitlerimize güveniniz, destekleyiniz, pozitif enerjinizi Tokyo’ya uzak olsa da iletmeyi ihmal etmeyiniz yeter… Başarılar, mutluluklar daim yanınızda olsun evvel Allah Türkiye’mizin eşsiz insanları…

YORUM YAZ