MENÜ

Tork farkı...

Abone Ol Google News

Motor ‘beygir’ gücüyle, tork değerlerini birbirine karıştırmamak lazım. ‘Tork’ aslında, motordan yürüme aksamına iletilen itme kuvvetidir. Yüksek değerler ihtiva eden beygir sayısı ve motor gücü, beklenen sonuca varılacağı anlamına gelmez.

Haberin Devamı

Torku yüksek otomobiller ara hızlanmalar ve tırmanma gibi itme gücünün önem kazandığı yerlerde, patlar ve gider. Arkasında kalanlar da, bakar kalır!

Beşiktaş beygir gücüne, Galatasaray ise tork değerlerine önem vermişti. Yön değiştirme, viraj emniyeti, zemine sağlam tutunma ve diagonal hamlelerle, Sarı-Kırmızılılar sonucu ve galibiyeti hak etti.

Terim’in çok kritik bir derbi gecesinde, 90 dakikayı böylesi sakin bir ruh haliyle geçirmesi ve takımına da belletmesi, daha önce de tanık olunan ‘zafere doğru’ proje hamleleri neticesi ve 22. gala provası gecesiydi.

Aslanlar’a hoş geldin, safa geldin liderlik...

Gecenin sorusu

Beşiktaşlı futbolcular; pozisyon ne olursa olsun hakem kanaatine göre, müsabakanın devam etmesi gereğinden habersiz mi?

Maçın starı

Fernando... İlk golün asistini yapıp, ikinci golü kendisi atan Brezilyalı, derbiye damgasını vuran isim oldu.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Top Caner’in ayağından sekti. Bu pozisyonda Caner itiraz peşine düşünce arkadaşlarının da rakiplerinin peşine düşüp gereğini yapmasına mani oldu ve Galatasaray golü geldi.

Kısa mesaj

Futbol dünyamızda, sporcuların öncelikle kuralları öğrenip, riayet etmesi şart. Lüzumsuz çenebazlıklarla kulüplerinizin başarı yolunu da kesiyorsunuz bilgisizlik, dikkatsizlik, görgüsüzlük ve cehaletinizle!

YORUM YAZ