MENÜ

Sigma Olomouc baskısı!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe'nin 3-0 yendiği Mol Feharvar’a Galatasaray 1-0 yenildiğinde ispermoz tuttu beni. 4 Kasım 1992’de Sigma Olomouc Kadıköy’lüleri 7 golle fena yapmış ve sadece Fenerbahçe değil, alayımızın gözünü fena halde korkutmuştu. Neden? İster istemez ‘olası felaketin ayak sesleri mi geliyor acaba?’ Diye düşünmedim desem yalan olur. Kamptan gelen haberler hiç iç açıcı değildi de o yüzden!

Haberin Devamı

Cenk Ergün daha İstanbul’da tatsızdı. Ahmet Bulut’un Florya semalarını bulutlandırdığı haberleri taaa Sakarya’ya ulaşmıştı. Sonra ‘transferin o kadar da içersinde değilim’ dedi Avusturya’da! Ve ilave etti ‘dün öyledir, bugün böyledir!’ Yedi defa giden 8 kere gelen rahmetli Süleyman Demirel misali. Abdülkerim ‘ madem stoper alacaktınız, beni neden aldınız?’ Tepkisi verdi. Sevgili kardeşim stoperler salata için kullanılan yeşillik değildir ki, bekletince bozulsun! Kar var kış, buz var. Kart var ceza var. Derin dondurucuda değil, istim üzerinde, her an kalkmaya hazır ve formda olacak, göreve amade her daim hazır bulunacaksın. Aytaç ve Ömer’in antreman tavırları da bir başka konu tabii!

Haberin Devamı

Neyse Dursun Özbek ve Erden Timur derhal kampa geldi ve sanırım tüm tatsızlıklara müdahil olarak, kafalardaki börtü böceği arındırdı. Okan Burak’a öncelikle neyin, ne olamayacağını görmesi için zaman tanınmalı. Neticede zorlu hazırlık zamanı.

Sigma Olomouc tehlikeli bir rakip, Çek’ler de her zaman bize ters gelir ezelden beri. Galatasaray’dan fazla şut kullandılar ama gol yapamadılar. Transferler şampiyonunu, mazideki yıldızlarla bezeli kadrosuna rağmen, Olomouc’un 1-0’lık yenigisi sonrası ne hale getirdiği ortada. E Galatasaray’ın geçmiş TD bakiyesi kadrolarla, ne hale getirilmiş olduğu da ortada! Bodrum sahillerindeki beklentiler de, şimdilik kenarda!

Gelelim maça ilk yarı Çekya ekibi ilk yarı ceza alanımızda tehlikeliydi. Emin’in savunmamıza ve bize bayram yaptıran kritik müdahaleleri gönüllerimize ferahlık verdi. Okan Buruk yine göreve amade her futbolcusuna, umudumuz akademililere şans verdi. Yunus Adana üst düzey performansına devam etti ve harika şutu, klas hareketiyle golü kaydetti 1-0 öndedir Arslanlar. 65’te ise Yine Yunus harikulade taşıdı ve Gomis’e asisti 2-0’ı getirdi. 90’da Emre Kılınç vuruşuna Çek oyuncu dokunmasa ustaca plase ağlarla kucaklaşaktı, korner oldu. Az sonra da bitti. Ezeli dost Fenerbahçe’nin kanı, yerde bırakılmadı yedi olmasa da 2 oldu, güzel oldu yani…

İkinci devre oynanan futbol herşeyin zaman içinde çok güzel olacağı müjdesini vermiştir Galatasaraylı… Güveniniz, desteklerinizi esirgemeyiniz yeter…

YORUM YAZ