Sayın Erdoğan!

Dört büyükler de dahil, kulüplerimizin ekonomik sıkıntıları ortada. Sadece Yıldırım problemleri aşmış görünüyor ama rakamlar vurgulandığında, Fenerbahçe başkanı dahi sinirleniyor. Demek ki işler tam yolunda değil. Oysa gelirler hiç de küçümsenecek oranda değil.
Problemin kaynağı ne o zaman? Bilinçsizce yapılan transferler ve savrulan gelirler. Bu özür tüm kulüplerin yapısında var. Aslında geçiş dönemi sıkıntısıdır bu. Eski dönem yöneticilerinin ekmeklerinden arttırdıkları kuruşlarla yıllarca nasıl kulüp yönettiği irdelenmeli. Hatta ders olarak belletilmeli.
Geçmişin kulübünü bugünlere taşıyan mübarek insanları, üzerine de mal mülk sahibi yapmıştı. Oysa günümüz sakinleri paçayı malı mülkü satarak kurtarmaya çalışıyor, üzerine de trilyonlarca geliri zayi ediyor. Dikkat edin ülkenin eski zenginlerinin çoğunun yeni yüzleri de aynı yolda. Demek ki sadece kulüp değil, ülke meselesi.
Kurumlaşmayı görmezden gelir, ‘en iyi ben bilirim’ defosuna takılırsa insan, batma yoluna girmiştir. Ehhh bir de denetimin ortadan kaldırılması marifet sayılırsa. Taraftar bilinci de yoksa! Öyle ya, evine somun getirmekte zorlanan babasından, Muro bile isteyemeyecek yapı, aynı şartlardaki kulübünden Ronaldo’yu talep edebiliyor.
Eskiler ne de güzel söylemiş ‘ayağını yorganına göre uzat’ diye. Uzatmayanların durumu da ortada. Yine söylüyorum, şu savurganlıklar bir geçiş dönemidir ve doğru kültür yakalandığında bitecektir. Sabredeceğiz yani...
Ya Anadolu kulüpleri! Sponsor ve reklam gelirleri olmadığı gibi... Tribün hasılatı da, zavallı vaziyettedir. Çok kulüp bütçesini İddaa ve Toto gelirlerine göre düzenlerken bu şansı da yok etmek, gariban Toto’sunun yatmasından farksızdır. Sonu hüsrandır, batmaktır.
Sayın Başbakan; Anadolu kulüplerine vurulabilecek en ağır darbe, İddaa hasılatı meselesini çözünüz. Lütfen.
Haberin Devamı ›
Doğru mu?
Sakarya çalkalanıyor. Erdoğan’dan Sakaryaspor adına görüşme talep eden Hakan Şükür ve Bülent Uygun, araya çimento fabrikası ve elektrik dosyasını da sıkıştırmış. Aradan geçen zamanda Şükür ve Uygun’dan ses çıkmadığı gibi, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun da ‘köstebek’ avına çıktığı, yerel medyada yazıldı.
Zeki Toçoğlu köylümdür. Kocacık Türkleri doğru, dürüst ve kellesi gitse dahi memleket çıkarından gram taviz vermeyecek yapıda insanlardır. Toçoğlu da, sülalesi de bu doğrunun en güzel örneklerindendir. Bilirim.
Uygun ve Şükür gerçeği kamuoyuyla paylaşmalı. Bekliyorum.
Haberin Devamı ›
Nerede görüldüler?
Arda Turan Bodrum’da ex Türkiye Futbol Federasyonu başkanıyla sohbet ederken.
Üstünel İngiltere’de, Lucas Neill’la kahve içerken.
Arda Turan İsrail’de asist fırtınası estirirken.
Ex 9 Erdoğan’a çimento ve elektrik dosyası verirken.
Arda Turan Anjelik sonrası, Tarkan’ı dinlerken.
Bobo ağzında sakız ‘70 milyon’a (!) demeç verirken.
Bilmiyor ki!
Doktor sordu ‘beynin mi sarsıldı?’
Çocuk dedi ki ‘What did you say?’
‘Ha!’ dedi doktor.
Tekrarladı çocuk ‘What did you say sir?’
‘Hafıza da Türkçe de zayi, hastaneye gitmeli!’
Nerede ne yenir?
Süper kupa müsabakasında buz gibi penaltı.
Alex’ten her pozisyonda gol.
Garibanların İddaa’daki isim hakkı. Figer’in ‘Brasil samba’ usulü dolma çeşitleri. Çimento tozuyla, Adapazarlılar’ın temiz havası.Sakaryaspor’u kurtarma (!) toplantısı.