MENÜ

Sabır şart yani!

Abone Ol Google News

Başa gelen musibetin ne denli tehlikeli olduğunu, salgının ilk günlerinden beri sizlerle paylaştım. Yaşam dengelerinin değişeceğini, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı da; iddia edenler çoğunlukta. Virüs hakkında hergün yeni şeyler öğrendiğimiz ortada!

Haberin Devamı

Bu mendebur virüsün bedeni ayak parmaklarından, beyine kadar kadar her noktada teslim aldığı da ortada! Sindirim sistemi, böbrekler, akciğerler, kalp ve kas sisteminin ne tür hasara uğradığı da, zaten malum vaka. Bir bağışıklık sisteminin oluşup oluşmadığının bilinmemesi de bir ayrı vakıa! Üstelik araştırılmasına rağmen, önleyici aşı veya tedavi edebilecek ilaç da, henüz yok ortada!

Bu bela Çin’den itibaren dünyaya yayıldı ama şu anda her yerde ve her ortamda! Covid 19 bundan sonra bir değil, çok noktadan taarruza geçerse ne olacak? Örnek(!) ülke Güney Kore’de; vaka sayısı yeniden çoğalınca 2 bin iş yeri, yeniden kapatılmadı mı ? Dükkanlar kapatılacak da, virüs bulaşanlar ne olacak; onlar da yaşama mı, gözlerini kapatacak?

Futbol müsabakalarını başlatabilirsiniz ama virüsün futbolculara ve tüm görevlilere sirayet etmesine de sebebiyet verebilirsiniz! Bu sorumluluk TFF ve Sağlık sorumluları arasında gidip geliyor. ‘Kabahati gelin etmişler ama kimse almamış’ tekerlemesi değil de, nedir bu ?

Haberin Devamı

TFF topu Sağlık Bakanlığına, Sağlık Bakanlığı da TFF’ye yuvarlıyor. Oysa top kontrolü, teknik adamlar ve futbolcularda olmalı! Risk altına girecek kişiler bizzat onlar.

Nihat Özdemir yılların yöneticisi ; ‘işe dönüş protokolünüzü okuyun ve bu risk çerçevesinde performansını; futbola yüzde 100 değil, yüzde 10 yönlendirebilecek futbolcu piyasada bulunabilir mi düşününüz!’

Futbol sadece futbol değildir. Acı ve hüzün içerebilecek, riskli kararlar beklenmedik kaoslar üretebilir. Sabır şart yani!

YORUM YAZ