MENÜ

Romans büyüsü mü yine?

Abone Ol Google News

İtalyan futbol armadaları karşısında izlediğim Galatasaray, ‘ romans büyüsü mü yine?’ Dedirtti. Sanırım her Galatasaraylı’yı da, bu yapı umutla, moralle bezedi. Okan Buruk yıllarca hayranlıkla izlenen azim, hırs, ciddiyet ve asla pes etmeyen karakterini her geçen gün futbolcularına yansıtıyor. Bu gidiş iyiye gidiş, güveniniz.

Haberin Devamı

Sarı Kırmızılı camiayı rakiplerinin oldukça önüne taşıyan, en önemli değer; eşsiz eleştiri kültürü olmalı. Hatalar, eksikler, gedikler, yanlışlar açık ve net paylaşıldı. Gereken operasyonlar yapılıp, sahneye çıkıldı. Biz sezon önce kadroda barındırılmayanların, hakkında ‘infaz’ naraları atılanların ne denli farklı performans örneklediklerini izliyoruz.

1988 ile 2002 dönemi romans büyüsü ve başarı dönemi tekrar gündeme girer mi? Girer. Galatasaray’ı Galatasaray yapan transferlerden ziyade, kadrodaki Galatasaraylı futbolcu sayısı ve onların yansıttığı özel ruhtur. Bu ruha doğru yola çıkıldığını hissetmemek mümkün mü ?

Fiorentina karşısında; Aslanlar kendinden emin, özgüvenli başladı. Baskı her fırsatta denendi. Emre Akbaba presi topu kazandırdı. Seferovic Akbaba nimetini asiste çevirdi. Kerem sol çaprazdan nefis vuruşuyla, kaleci dahil tüm menekşeleri morarttı ve 1-0’ı yazdı henüz dakika 5’te.

Haberin Devamı

Emre Akbaba ince işçilik dersi verdi, kıl payı olmadı. Fiorentina da İtalyan ekolü yani! Oyunu ele aldılar bir süre. Bu dönemde orta alan ve savunmacılarımızın aksiyonlarını gözlemleme şansı bulduk. Başarılıydılar, sanırım daha da iyi olacaklar.

Bonaventura’nın şekil bir futbolcu olduğu da, hiçbirimizin gözünden kaçmadı. Ama Galatasaray ‘da şekilin şekili olduğu da Seferovic ve Emre Akbaba işbirliğiyle kanıtlandı 2-0 oldu 42’de.

72’de Sottil kalabalıkta vurdu, gol oldu. Bu golde kimin ne kabahati oldu ? Söylemem! Neden ? Galatasaray külliyen iyi niyetli ve birliğe, dirliğe, iyiliğe, başarıya doğru rotasını çizmiş. Kongre birlik beraberlik ve dayanışma ritminde neticelendi. Dikkat edilmesi gereken beklentiler dile getirildi. Son çıkışta Galatasaray ruhuna ve erdemine ihanet edilmeyeceğini umuyor, bekliyorum, bekliyoruz nokta.

Bu hava evvel Allah güzel hava.

YORUM YAZ