MENÜ

Osmanlı açılışı yaptı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Osmanlıspor ve Gençlerbirliği arasındaki kritik puan ve yaşam savaşı, 1402’de Yıldırım Beyazıt ile Timur arasında kopan kıyametin, Ankara 2017 futbol versiyonu olabilir miydi acaba? Yabancı bolluğundan şikayetçilere, hatırlatmak lazım! O devirde de, yabancı transferi vardı! Osmanlı’da Sırp’lar takviye kuvvet olarak forma giyerken, Timur da Kara Tatarlar, muhtelif Anadolu beylikleri ve Hindu filleri kadrosuna katmıştı! Nakit karşılığı forma ve taraf değiştirmek Anadolu fıtratında hep vardı ve transferler daim açıktı demekki!

Hopf önleyemedi

90 dakika başladığında 3’te ilk Cavcavoğulları korneri, 4’te NDiaye amaçsız ortası,6’da Ahmet İlhan yoklamasında Hakan becerisi ve 33’te Umar’ın Coguar’dan farksız gidip, kafa hamlesi ve Hopf’un ‘hop’ demesi, Osmanoğullarının konuk baskısına ‘he’ demeyeceğinin işaretiydi. 38’de Cikalleshi vurdu yine Hopf önledi fakat 39’da Serdar klasiğine ‘gık’ diyemedi! Serdar’ın savunma ardına koşusunda, umduğu topu Umardan buldu, ağlara bıraktı 1-0 ve karşılıklı hasarsız çatırtıyla devre sonu. 45-51 arasında üç net gol hamlesi Cavcavoğullarından geldi ama ev sahipleri fedakar hamlelerle tehlikeleri defetti. Sonra karşılıklı hamlelere şahit olunduysa da, gol sesi getirecek, kayda geçecek bir etkinlik görülemedi.

İşe yaramadı

Muriç forvete katılmış olsa, hatta 89’da direkten dönmüş olsa da, Gençlerin orta alanda bir de papaza ihtiyacı var mutlaka. Pas yapıyor ama rakibi mandepsiye getirecek beceriyi örnekleyemiyorlar çünkü! Osmanoğulları’nda Özer, Musa, Umar ve 79’da ikileyen Serdar gibi mübarekler arasında, bir Jesus eksik yani! 2-0. Son dakikada direkten dönen iki top Gençler’deki akut ızdırabın, daha da pekişmesinden başka işe yaramadı! Bu sonuç Osmanoğulları’na Lale devri ortamı teneffüs ettirirken, Cavcavoğullarını da ‘fetret’ devrine doğru iteleyebilir... Allah yardımcıları olsun.

YORUM YAZ