MENÜ

Olmadı Fatih!

Abone Ol Google News

Gazetelerde bir haber vardı dün. ‘Kirchherr yaşamını yitirdi’ başlığı ile. ‘The Beatles’ın ilk dönem fotoğraflarını çekerek grubun üne kavuşmasında katkı sahibi olan Alman fotoğrafçı Astrid Kircchherr 81 yaşında yaşamını yitirdi ‘ diye. Beatles tarihçisi Mark Lewisohn paylaşımında “ Kirchherr’in The Beatles’a yaptığı katkıları ölçemezsiniz. Grup Hamburg’da bir gece kulübünde sahne alırken, çektiği fotoğraflar ve katkısıyla bir tarzın oluşmasına sağladığı yarar ve emeği ifade edebilmek kolay mı?” Diyerek sözlerini noktaladı ama her düşünebilen insanı da, sanırım anılar mahzenine doğru attı !

Haberin Devamı

Adana’ya doğru baktığımda cennet mekan Talat amcayı, ömrüne bereket anneciğini, rahmetli dayını, Turan Demirdal ve tüm ailesini anımsamamak mümkün mü? E tabii Metin Oktay, Altan abi, Torik Necmi, Coşkun Özarı, Mehmet Ağar 70’li yılların unutulamaz diğer efsaneleri. Böylesi muhteşem yapının yanı sıra; Galatasaray kurumu ve tüm camiası, emekçileri, sporcuları, doktoru, masörü, malzeme sorumlusu ve daha niceleri de var tabii. 1996 yılına varıncaya dek ve ondan sonrasında da, öyle eşsiz insanlarımız varki, zirvelere ulaşman için el uzatan, bu yazıya sığdıramam !

Haberin Devamı

Berlin’de zafer kazandığımız gece, tribünde bile doğru dürüst Galatasaraylı yönetici yoktu ve Ali Dürüst onur tribünü davetiyelerini verecek adam arıyordu! Soyunma odasında takım kadrosunu ve taktiği açıklama modelin de, bir ayrı konu! Her golden sonra da, futbolcular kulübeye doğru değil; korner köşesine koşup buluştu. O geceden sonra çok şey değişti ve Galatasaraylı futbolcular sadece UEFA ve Super CUP değil, Dünya Kupası kürsüsüne çıktı. Demek ki neymiş ? Hiçbir başarı sadece bir kişinin riyasetinde değilmiş. Mektuplar içeriği sadece bir şahsa ait değil, emeği olan herkese hakkını vermeliymiş!

Sevgili Fatih; hepimiz 70’li yaşların eşiğindeyiz. Egolarımızdan kurtulup, sağlıklı yaşamımızda emeği olan herkesi şükran, sevgi ve saygıyla anma dönemimizdeyiz. Giderken kefen ve bir tutam idrofil pamuktan fazlasını, yanında götürebilen hiç görülmedi de !

Selamlar...

YORUM YAZ