MENÜ

Neler oluyor?

Abone Ol Google News

Galatasaray’da ‘neler oluyor’ diye düşünmemek mümkün mü? Denetleme kurulunun istifası, Fatih İbradı’yla yolların ayrılması, üzerinde durulması gereken konular. Sucuka, Ermeç ve Şanlı’nın uzun süredir, hangi nedenle toplantıya katılmadıklarını bilen var mı? Ben biliyorum da şimdi söylemem. Yetkili ağızlar bir konuşsun hele! Tam sezon başı, üstelik de yapılanmanın kritik zamanı, böylesi gelişme şık olmadı. Hele hele bir de kongre gerekliliği, gündeme girerse, yandı gülüm keten helva!
Fatih İbradı uzun süredir Galatasaray alt yapısının emrinde. Başarısının tartışılması gereğini dahi duymam. Olanakların çok üzerinde performans sağlandığını, sadece ben değil, herkes biliyor. Peki Adnan Polat nasıl bilmiyor? İlginç! Bir kurumun yeniden yapılanma hakkı var elbette. Ama en önemli temel taşları da tarumar edilmez ki. Bunca yıldır Türkiye’nin her yerindeki gençleri izleyen, değerlendiren ve davranışlarıyla örnek olarak gösterilen bir futbol düşünürünü böyle kolayca harcamak doğru mu? Üstelik bu konuda yetişmiş insan kıtlığında.
Üç sene önce Amsterdam Cup turnuvasını izlemek üzere Hollanda’ya gitmiştim. ‘O da ne?’ der şimdi çok kimse! PAF takımlar düzeyinde Ajax Kulübü’nün organize ettiği bir turnuva. Brezilya, Portekiz, Yunanistan ve daha başka ülke kulüplerinin katıldığı bir gençlik şöleni. O müsabakalarda Galatasay gençleri rakiplerinden aşağı kalmadı. Çatır çatır oynadılar ve gurur verdiler. Daha sonra yukarı gidenlere bakınca disiplinden, performansa zaafiyet yaşadıkları da
ortada.
O zaman Hollanda modeli alt yapı değil, üst yapı için gerekli diye düşünmeden edemiyor insan. Ali Yavaş’tan, Recep Yazıcı, Uğur Kurt ve Cevat Güler’e, diğer emekçilere, son olarak da Fatih İbradı’ya ‘yazık edildi’ demeden de duramıyor insan...

Haberin Devamı

İşte Adnan Polat’ın post-iti!
Bütün saatler 21.45’e ayarlanacak ve pilleri çıkartılacak. Lincoln, ötekiler akıllansın diye en sağlam yerinden Florya’nın 5 kapısından birine asılacak. Yine de akıllanmayan olursa, onlar da diğer kapılara aynı yerlerinden asılacak. Seyrantepe’nin yüzde 21.45’i bitti mi diye bakılacak, bitmediyse Talu’ya bakılacak. UEFA veya Şampiyonlar ligi finalinin, 19.05 tarihinde saat 21.45’te icrası için dilekçe yazılacak. Denetleme kuruluna da Hollanda modeli getirilecek... Veya denetleme müessesesi iptal edilecek.

Haberin Devamı

‘Güzel insanlar’a özel dizeler...
Ölüm her zaman vakitsiz. Güzel renklerimiz eksilmekte bir bir. Mustafa Ulusoy kardeşim sonrası iki dost Orhan Şengürbüz ve Vedat Okyar da Hakk-a yürüdü. Olağanüstü Türkçe’si, ışık dolu yüzü ve rahmet içinde yatsın Attila İlhan usta’nın dizeleri;
Bir gece sabaha karşı
En kilitli kapılarım açılacak
Yalnızlığımdan çıkıp gideceğim
Ne sensiz kalırsam korkusu
Ne kitaplarda okuyup altını çizdiklerim
Ne alkol tutabilecek beni
Ne ölüm telaşı...
Rabbimizin rahmeti üzerlerinden eksik olmasın. Aile fertlerine, sevenlerine sabırlar diliyorum.

Erdal Keser
TFF’nin Avrupa sorumlusu mükemmel girişimler içinde. Tam 40 teknik direktör belli başlı adresler değil, tüm Avrupa’daki Türk gençlerini tespit etmek ve futbolumuza kazandırmak üzere kollarını sıvadı. Bu önemli organizasyona kumanda eden Erdal Keser’e başarılar diliyor, hayırlı olsun diyorum.

Haberin Devamı

Kime çalışıyor?
‘İstanbul B.Belediyesi Fenerbahçe için mi çalışıyor?’ mealinde iletiler geliyor. Cevap vereyim; Türk sporuna tesis kazandırmaya destek veriyor. Bu işin Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe’si yok. Tesisleri hiç kimse evine götüremez ki... Bırakın yapılsın, destekleyin çoğalsın.

YORUM YAZ