MENÜ

Ne yapsın Hagi?

Abone Ol Google News

Hamza Hamzaoğlu zorlu maratonu düşünerek, lig kadrosunun yarısını kenara çekmiş. Hagi’nin mevcudu yarısı da, sakatlık engelli. Yani biri istikbali düşünüp kadro oluşturuken tedbirli, diğeri de mecburiyetten yamalı bohça gibi. Ne yapsın Hagi? Cana’yı stoper yapsın. Yapmış zaten! Hamzaoğlu da doğru düşünmüş, ciddi bir rakip karşısında, gençlerini sınamış oldu.

Haberin Devamı

Galatasaraylı sporcuların kaliteleri gerçeğini, inkar imkansız. Fakat bu yapının olması gereken güç, kuvvet, fizik kalite ve tempoda olduğunu iddia etmek de imkansız. Sahadaki halleriyle de inkar etmiyorlar ki zaten. Cim Bom’un taraftarına mutluluk verecek bir baskı uygulayıp, futbol keyfi sunmasını bekleyenler, yine yanıldı! Ama Elano ve Pino şık golleriyle geceyi kurtardı.

Acemisi bol Denizlispor, Galatasaray kadar şut attı, olabileceği kadar çalıştı ve golünü de attı. Ne yapsın Hagi? Lig arası planlamasını şimdiden yapsın, dün geceki gibi ‘gazla-mazla ustaca vuruşlarla’ kazanabildiği kadar müsabaka kazansın.

İsmail 4 kişinin içinde kafa golü atıyorsa, nedeni duruş defosu kadar, fizik zafiyeti de olmalı. Her rakip Denizlispor gibi centilmen ve ılımlı olmaz ki. Hedefleri kupa olsaydı, sanırım onlar da inletirlerdi!

Haberin Devamı

Elano’nun ustaca attığı bir gol var! Adeta sol ayağı ‘kadife eldiven’e dönüştü ve top köşeden ağlarla buluştu. Sonra gol pozisyonlarında ‘kaliteli futbolcu ne demekktir?’ örneklerini yaşadık. Pino attıklarıyla ‘işte bu demektir!’ derken, Robert kaçırdıklarıyla, neden oralarda bile pek oynayamadığını ispatladı. Hagi gençleri çok seven ve onları futbola sunmayı iş edinen yapısıyla Emre Çolak’ı kazandıracak. Sanırım Aydın da aslını bulacak. 3-1 kazanılan kupa mücadelesi, futbol olarak, Galatasaray’ın alışılmış savaşçı futbolundan pasajlar sunamadı ama galibiyetle de sevenlerini, sevindirdi.

YORUM YAZ