MENÜ

‘Muhteşem basketbol gecesi' denilmez mi?

Abone Ol Google News

Avrupa basketbolu son şampiyonu Slovenya ile Türkiye mücadelesine ‘muhteşem basketbol gecesi’ denilemez mi? Denilir elbette. Adı hazırlık tadı harikulade bu şölene ne desem az sevgili sporseverler. Tek kelime ile helal olsun tüm emeği geçenlere.

Haberin Devamı

İtalya Bornio kampından dönen Ay Yıldızlı gençlerimiz Ukrayna karşısında aldığı galibiyet sonrası Slovenya karşısındaydı. Son Avrupa şampiyonu yıldızlar topluluğu ile birlikte, mükemmel bir heyecan şöleni sundular, salonu hınca hınç dolduran basketbolseverlere.

Dün geceki gösteri için tribünleri tamamen dolduran insanlarımıza, ne kadar teşekkür etsek az. Hele hele bu mevsimde. Ya sporcularımız? Son derece zorlu lig ve Avrupa platformları, NBA potaları mücadelesinden yorgun, yıpranmış çıkmış basketbolcularımız; adeta mehmetçiklerimiz gibi diri, dipdiri ve mücadeleciydi. Şükran duygularımız tüm emeği geçenleredir.

Ergin Ataman’ın bir farklı komutan olduğunu da, paylaşmazsam olmaz. Nefes kesen oyunda, son derece doğru hamlelerle oyunu final heyecanına taşıdı. Düşünüyorum da Furkan Korkmaz’a faul çalınmaması şanssızlıktı. Hakemlerimizin hakkaniyetle düdük çalmaya dikkat ettiği mükemmel gecede 104-103 yenilmemiz de, bize kaderin bir oyunu, daha dikkatli olmamız konusunda da uyarıydı!

Haberin Devamı

Daha dikkatli olmamız cümlesini şu anlamda kurdum. Öylesi ufak tefek nüans hataları yaptık ki, alabileceğimiz maçı kaybettik. İddia ediyorumki galiptir bu yoldaki mağlüp.

Furkan, Cedi, Onuralp, Sertaç, Alperen, Buğrahan, Yiğitcan, Doğuş, Melih, Emir, Metehan ve kadrodaki tüm evlatlarımızın Polonya mücadelesinde de başarı performans ve yiğitlere özgü mücadelelerini sürdüreceklerini düşünüyorum.

Yunanistan’da organize edilecek turnuvada; çok daha iyi bir Türkiye Basketbol Armada’sı izleyebilme umuduyla, istikamet Avrupa şampiyonası başarılarına…

YORUM YAZ