MENÜ

Kurban bayramımız kutlu olsun...

Abone Ol Google News

İnanmış cümle insanlarımızın, İslam alemimizin kurban bayramını, en içten duygularımla kutluyor, kişisel merakım mucibinde sormaktan da, kendimi alamıyorum ! Mübarek kurban arifesinde; Trabzonspor’un suçu, ya da Alanyaspor’un günahı neydi ? Yani Trabzonspor’un Süper Lig, Alanyaspor’un Türkiye Kupa şampiyonluğu; hangi maksatla kurban edildi ? Kimi kulüplerimiz pandemi kurbanı olurken, benzer felaket nedeniyle ligden düşenler, nasıl ödüllendirildi ?

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler birliği ne düşündü de ; mücadele edip sahada kaybedenleri mahsun bıraktı? Yine alın akıyla alt lige düşenleri de ödüllendirdi, oldukları mahalde bıraktı! Açık ve net ifade etmeliyim TFF uygulaması ve Kulüpler Birliği talebinin; hakkaniyetli bir davranış olduğu konusunda asla mutmain değilim.

Bakar mısınız ? Adana Demirspor ve Karagümrük finali ardından bir taraf karalar bağlayacak, diğeri sevinçten uçacak. En doğrusu profesyonel liglerde düşme üzüntüsü izale edildiği gibi, finalde kaybetme kahrı da yok edilsin. Final oynamış her iki kulüp, bir üst lige terfi ettirilsin. Pandemi sezonu nedeniyle şampiyonalar çift olarak kabul edilse ve hevesler kursakta bırakılmasa fena mı olur? Süper Lig ha 21 ha 22 adetle oynanmış ne mahsuru var?

Haberin Devamı

Tuzla’nın yanına Manisa’nın da eklenmesi problem değil, dev mutluluk vesilesi olur. Tek tek çıkacağına, her kademede çifter çifter kulüpler yukarı taşınırlar ve camialar kat kat mutlu olurlar. Futbolda ‘çifte bayram’ ilanı, gereği gibi icra edilmiş olunur, zirvede kaybedenler de kazandırıldığında.

Küme düşmenin pandemi gerekçesiyle kaldırıldığı yerde, ‘eş şampiyonlar’ da ilan edilebilir bence...

Süper Lig ; Başakşehir ve Trabzonspor

Türkiye Kupası ; Trabzonspor ve Alanyaspor

Terfi ; Adana Demirspor ve Karagümrük

Terfi ; Tuzlaspor ve Manisaspor

‘Pandemi şampiyonluk ve kümede kalma sistemi’ bu şekilde uygulanırsa, sonsuz mutluluk her camiada yaşanır evvel Allah...

Hayırlısı...

YORUM YAZ