MENÜ

Karantina günleri...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sadece bizler mi ? Tüm dünya olağanüstü zorlu bir durumla karşı karşıya. Bu mendebur ne Fransa, ne Almanya, ne de İtalya dinlemediği gibi, ülkeleri de kıta kıta geziyor! Devasa felaketten en çok zarar gören ülkelerden biri de İtalya. ‘Karantina’ da, Venedik’te sağlıklı yaşam uğruna üretilmiş bir tanımlama. Uygulamayı başlatan İtalyan ama boş vericilik nedeniyle, ziyan zebil olan yine İtalyan!
Bu nedenle ; Türk milleti olarak asla boş vermeyelim ve uyarılara sadakat gösterelim. Açık kalp ameliyatı olduğum 2012’den beri, karantinaya yakın bir konumda yaşamaya çalışıyorum. Bu nedenle evde kalmak pek zor gelmedi. Yaşım da 68 oldu zaten. 40 bilemedin 45 sene daha kısmi karantinada idare eder, ondan sonrasına bakarız diye düşünüyorum. Bu arada evinde sıkıldığı için isyan edenlere de hayretle bakıyorum. Ev insanoğlu için sığınılan, barınılan huzurla yaşanabilecek en emin mekan.
Sakın ola hayatımın malikanelerde, köşklerde geçtiğini zannetmeyin. Çamaşır kazanından az hallice evlerde ikamet ettim senelerce. Zaten mütevazı geliri olan hiç kimse yaşayamazki; hayalleri ya da filmlerdeki gibi evlerde.
Hayaller ve filmler alemine ulaşan en kısa yol, spor alemidir zannediliyor ! Fakat fena halde insanlar yanıltılıyor ! Gençler için en zorlu, en meşakkatli yoldur bu kulvar !
Çaresizliği, yoksulluğu yaşayıp; refaha çıkabilecek başka çaresi olmayan bu sefere çıkabilir ve uzun mücadeleler sonucu, büyük özveri ve sabırla belki başarabilir!
Her karanlığın bir aydınlığı olduğu gibi, bu berbat karantina günlerinin de, berraklığını yaşayacak insanlık elbette. Olası berraklık tüm dünyanın, farklı bir düzene gitmesini de gerektirecek gibi gözüküyor. Böylesi yeni & fresh düzen kulvarında spor alemi de var tabii. Aklınıza hemen TRT deki spiker Düzen gelmesin. Bu düzen başka bir düzen. Sistemin yeniden ve gereken platformlarda kurulabileceği bir düzen.
Fanatik’te efsane futbol düşünürü Lucecu ne demiş ‘Yeni dönem gençlerin olacak’ çok doğru söylemiş. Başka ? ‘Süreç disiplini öğretecek, gelirler dibe çakılacak!’
1976- 1979’ da Ekrem Karaberber komutasında ; Sakaryaspor alt yapısında ‘Turan Sofuoğlu, Oğuz Çetin, Takoz Recep Çetin, Kostik Mustafa ve nice liglerimizde oynamış futbolcumuza emek vermiştik. Bir lokma, bir hırka felsefesiyle hem de. Bizim yetiştiğimiz yerlerde, gelirler hep dibe çakılıydı ama dipten çıkanlar da vardı! Paylaşacağız.

YORUM YAZ