Jose Mourinho bilmez mi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin son 10 yılı daim zirve mücadelesinde geçmesine rağmen, bir türlü sezonu çok istediği hedefte tamamlamadı. Bu realite hem Türkiye hem de Avrupa platformunda büyük düş kırıklıkları yaşattı. Kim aksini söyleyebilir?
Ya Jose Mourinho ?  Teknik direktör apoletiyle yaşadığı ve yaşattığı üst düzey futbol başarılarıyla, elbette dünyayı hayran bıraktı.
Bıraktı da; son 10 yılda yaşadıkları da, cümlemizin aklında kaldı. MU 885 milyon Euro, Tottenham da 806 milyon Euro ve Roma ! Beklenen hedeflere ulaşılabildi mi? Hayır.
Roma’da 400 milyon Euro değerindeki kadrosuyla yine şehrin ve yönetimin umduğu sevinci İtalya ligi seyrinde yaşayamadı.
Ali Koç’un diline pelesenk ettiği ‘esrarengiz masallar’ acaba MU, Tottenham, Roma  gibi kuiüpler için de anlatılıp bahaneler ardına sığınıldı mı ? Zannetmiyorum! Mourinho İnter’de 390 Euro ederindeki kadrosuyla Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmıştır. FB’nin kadrosu 200 milyon Euro’ya yakın diye biliyorum. Yani Portekiz’linin antrene ettiği ve hedefi yakalayamadığı kulüplerin, ekonomik olarak yarısı hatta dörtte biri ederi! Geçtiğimiz sezon başı Emre Aşık “FB’nin müthiş bir kadro kurduğunu çok çekişmeli şampiyonluk mücadelesine hazır olmamızı’ söylemişti. Haklı çıktı. Çıktı da sadece Galatasaray değil, Olympiakos da Fenerbahçe’yi saf dışı bırakıp yolda bıraktı! Buradaki belli de oradaki hangi güç bay Koç? Ayıp ettiğini idrak et!
‘Gelelim Mourinho bilmez mi’ kısmına. Çok zeki olduğu belgeli usta elbette bilir. Kendisini akıl edip, ‘olmaz’ denileni olduran Aziz Yıldırım ve ekibi Fenerbahçeli’lere large hedefleri neticesi adeta bayram ettirdi. Menajerlerin tavsiyesi dışında futboldan zerre anlamayan Koç, yine hatalı seçim yapardı! Kesin. Bunca yıllık tercih defosu kaynaklı neticeler, hüsranlar ortada!
Dursun Aydın Özbek’in fahiş hataları neticesi karmaşa yaşanacağı kesin Galatasaray karşısında; son on yılı kendi ölçülerine göre pek tatminkar olmayan Mourinho, yaşadığı düş kırıklıkları ve yarıda bıraktığı işlerini Fenerbahçe’de realiteye geçirme fırsatını mutlaka. değerlendirecektir diye düşünüyorum.
Aziz Yıldırım’ın başkan olmasını, ne diye istemediğimi de iyi biliyorum. Al Dursun’u vur Ali’ye çıkan sesi de dinle. ‘Tınnn… Tınnnn…’

YORUM YAZ