MENÜ

Iska geçmemek gerek!

Abone Ol Google News

Futbol gündemine tüm başarısızlıklar silsilesine rağmen, sımsıkı sarılıyoruz. Oysa basketbol alemimizde öylesi ilginç konular var ki. Iska geçmemek gerek yani! Eurolig - FIBA çekişmesi ve akut inatlaşması bedelini Basketbol milli takımımız ödedi ve hayrettir bu vaziyet medyamızda umur dahi edilmedi. Hele hele Yunanistan evimizde, bizi öyle bir yendi ki, aman da aman!

Haberin Devamı

TBF başkanlığı sürecinde de şahsen çok rahatsız olduğum Turgay Demirel, FIBA başkanı olmayı başarınca sevinenler oldu ama ‘eyvah sadece Galatasaray değil, basketbol milli takımlarımız da yandı şimdi!’ Demiştim ve garip karşılanmıştı tabii. Neticede Demirel beni mahcup etmedi ve TBF ve milli takımız FIBA’nın ısrarını pahalı ödedi. Eurolig ve FIBA tenakuz inadı yüzünden iki taraf müsabakaları neredeyse aynı gün ve saatte oynanacaktı. Onu beceremediler! Maçları üst üste bindirdiler. Yazık.

Evet Türk basketbolu NBA , FIBA, Eurolig çekişmesine rağmen Bahçeşehir Koleji, Frrutti Bursaspor, Fenerbahçe Kadın Basketbol takımı ve elbette Anadolu Efes sayesinde ışıl ışıl. Fenerbahçeli kadınlar her seferinde dümdüz ettikleri Macar rakip karşısında, mide arızası nedeniyle finali kaybetmiş olsa da; büyük başarı yakaladı. Bahçeşehir Koleji İtalyan rakibini sürklase ederek Avrupa Kupa’sını kazandı. Koç Selçuk Ernak’ı çok severdim, kardeşi Erhan’ı da çok sevdim. Ya Dusan Alimpijevic ? Helal olsun gencecik basketbol gustosuna. Partizan ve Andorra karşısında nefesimiz kesildi adeta. Hele hele Mustafa Kemal Bitim’in oğlu nasıl da bitirim ? Helal olsun valla Onuralp Bitim ve tüm arkadaşlarına. Dusan önderliğinde 11 Mayıs’ta Virtus Bologna finalini de Frutti Bursaspor başarıyla geçecek evvel Allah.

Haberin Devamı

Ergin Ataman ; Dusan Alimpijevic gibi neredeyse çocukluğundan itibaren daim başarı formatlı. İtalya’da Siena Basketbol’u çalıştırırken, Bologna’da izlemiş ve gencecikten başarılarıyla nasıl takdir edilip sevildiğine şahit olmuştum. Sonra? Futbol dünyamız düş kırıklıkları ve hüsran makamı ‘önümüzdeki maçlara bakacağız’ palavra dizilerine potalarda son verdi. Basketbol başarı ümitlerimizi her daim yeşertti. Armani’ye dahi harbiden outlet ürünü muamelesi çekti! 4 Eurolig şampiyonluğu hamili sinyor Messina saygı ve sevgiyle kutladı Ataman’ı… Ergin Ataman ; şimdi milli basketbol takımımızın da başında. Gençlerimiz emeklerine sahip çıkmak, pozitif enerji yüklemek ve ıska geçmemek gerek… Başarılar yiğitler…

YORUM YAZ