MENÜ

‘Hamdolsun'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Delicesine yağan yağmur altında, geçtiğimiz salı başlayan yolculuk, ‘hamdolsun’ ki hayırlısıyla bitti. Budapeşte parlamento binası önünde start ve Kalocsa, Mohaç, Osijek, Novisad etapları sonrası Belgrad.
Hırvat ve Sırplar mükemmel hazırlanmışken, Macarlar’ı bu konuda heyecansız buldum. Hırvat ve Sırp polis güçlerine, sınır görevlilerine ve halklarına teşekkür etmek isterim. Evimizde gibiydik, tüm sporcular mutluyduk.
Bisiklet harika bir spor dalı. Keşfedebilmem için 57 sene gerekirmiş! Ama 57 yıllık ömür dahi geç değil. Elbette kolay da değil, fakat birkaç aylık özveri, sağlıkla, güven duygusuyla, asil bir spor branşıyla buluşturabiliyor insanı. Erdemin, dayanışmanın böylesi örneklendiği başka kaç spor dalı var acaba?
Hırvat ve Sırplar neden sporun hemen her branşında etkili, Macarlar da neden etkisiz? ‘Danube byBike.eu’ organizasyonu sonrası net anladım. Sportif gelişim ülke vatandaşlarının tepkisi, paylaşımıyla ilgili. Macar bisikletçiler kendi ülkelerinde dahi yalnızdı. Budapeşte-Belgrad arası pedal basan İngiliz, Fransız, Alman, Hollanda, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Makedonya, Slovenya, Polonya’lı sporcular arasında Ay-Yıldız’ı temsil eden 6 Türk insanıydık. Mustafa, İsmail ve Tansu oda arkadaşlarımdı da... Yol arkadaşı olamadık! Maşallahları vardı. Onlar ‘fast’ ben ‘last’ grubu tuttum. Bir de avukat kızımız vardı, ülke bayanlarımızı temsilen... Şükürler olsun hepimiz, elbette tüm bisikletçiler Belgrad’a ulaştık.
Bu güzel organizasyonu AB ‘European Commission’ organize etti. Ama Florian Kirschstein ve ekibini kutlamak isterim. Organizasyonu olağanüstü güzel yönettiler. Bravo. Bu arada Yunanlı gazeteci arkadaşım Jannıs Chavakıs’a da sonsuz teşekkürler. Acemi bisikletçi olunca, malı mülkü ıslattık. Ne fotoğraf makinası kaldı çalışan, ne de başka alet. Jannıs FANATİK’e resim göndermiş, Yasin Cam söyledi dün... Gökhan Zan meselesini de söyledi... Vay beee!
Daha yazacak çoook şeyler var, Budapeşte’den selamlar...

YORUM YAZ