MENÜ

Güneşli anılar…

Abone Ol Google News

Spor dünyası öyle bir alem ki kimi zaman gölgeli; kimi zaman da güneşli anılar belleğimizde kilitli. Ömer Aydemir’in Sakaryaspor başkanlığı döneminde, yönetici olma onurunu yaşadığımda 24 yaşındaydım. Teknik direktörümüz efsane Fenerbahçe’li Şükrü Ersoy. Adapazarı esnaflarından oluşmuş mütevazı yönetim kurulumuzla, emanete hıyanet etmeden hizmete and içmişiz.

Haberin Devamı

Futbol aleminde çok çok iyi insanlarla karşılaştığım gibi, bu işin papazı hatta kardinali tiplerle de karşılaştım. Sadece Papa ile denk gelmedim yani! Ne diye gittim taaa 1976’lara? Erman Toroğlu anlatmış, Hamit Turhan da yazmış. O yıllarda önüne geleni dümdüz eden Trabzonspor’un, Zonguldakspor ile maçı evde. E küme düşme tehlikesi içinde de Göztepe, Adana Demirspor, Adanaspor ve Kara Elmas şehri kulüpleri var. Kırmızı-Lacivertli kulüp, Trabzon fırtınasından 1 puan alırsa yırtacak. Fırtına tekleyince deplasmandan tek puan almayı başaran konuk kümede de kalmayı beceriyor! Göztepe de alt kümeye tabii.

Erman Toroğlu o dönem yaşanan olayları anlatmış. Hamit Turan kaleme almış. Şenol Güneş; olan biteni anlatan Toroğlu’nu ve gazeteci Hamit Turhan’ı mahkemeye vermiş. Oysa kadroda dönemin birçok starı var. Yaşayan hiç kimseden ses seda yok. Şenol Güneş’in acaba neden alınganlığı çok? Erman hoca; güneşli anılara gölge mi düşürdü acaba? Gerçekler birgün mutlaka, ortaya çıkar ama!

Haberin Devamı

Gelelim 1976’ya. Kalecimiz Rasim Zonguldakspor’a transfer olacak. Bir göbekli bir tip geldi! Transfer bedeli 30 bin lira eksikti. Gayet kendinden emin ve güvenli şekilde ‘ben Metin… Sepet Metin’ dedikten sonra anlattı da anlattı ve senet imzaladı. Ben de o senedi aldım. Tabii günü geldiğinde ödenmedi ve şahsım ödemek zorunda kaldı. O dönemler iyi olursa Allah’tan, kötü olursa da Başkan ve yöneticilerden devri idi ve sistem öyle işlerdi! Şimdikiler de emanet kulüpleri hem batırıyor, hem de yönettiğini zannediyor. Zerre sıkılmadan üstelik.

Neyse Sepet Metin beni sepete koyduğunda, mandepsiye nasıl geldim diye üzülürken; Türkiye’nin en ilginç futbol(!) simalarından biriyle muhatap olup, ucuz kurtulduğuma dua ettim sonra. Ne için? Ligin her kirli karışık işi içinde, Sepet Metin vardı da onun için!

Trabzon’da bir semt kahvesinde nakit paketleri itinayla ; Sepet Metin tarafından hazırlanıyor. Hediye paketleri her futbolcuya ve starlığına göre ayarlanmış halde dağıtılıyor! Tamamen futbolcular ile Zonguldaklı arasında geçen vakadan; Süha Akçay, Ahmet Suat Özyazıcı ve camia don düşüp G-String gözüktükten sonra haberdar oluyor. Necmi Perekli ise maç kadrosuna girmeyi dahi red ediyor. Özyazıcı istifasını sunuyor. Serdar Bali de daha sonra paketi yönetime iade ediyor.

Olan bitenden zerre kadar haberi olmayan Trabzonspor camiası mı? Kahrediyor.

Şenol Güneş; futbol dünyasının çamuru çökeği hiç bitmez ve bulutlar arasında kaybolduğu zannedilen anılar, güneşi görünce ışıldar. Unutma !

YORUM YAZ