MENÜ

Güneş ışıldıyor ...

Abone Ol Google News

Türk milli futbol takımımız başarılı performansıyla, yüreklerimizde güneş gibi ışıldadı. İzlanda karşısında sahneye konulan futbol değerleri ve elde edilen beraberlik ; kimi araştırmacı futbol yazarları, derin futbol düşünürleri ve piar kalemlerince pek matluba muvakıf olarak olarak kabul edilmese de, pek şık akıl ürünüydü bence.

Haberin Devamı

Müsabakanın tamamında kontrolün Ay Yıldızlı ekibimizde olduğunu görmek yüreğimi ferahlattığı gibi, 90 dakika süresinde karabasanlar yaşamaktan da, uzak kalmamı sağladı.

Şimdi ‘ ya Merih olmasaydı 90+ da ‘ diyebilirsiniz ama futbol böyle bir şey iste. Bazen beklenen olmuyor. Kimi zaman da beklenmeyen oluyor ! Burak’ın filelerle buluşmayan kafa vuruşu gibi yani ! Oysa golcümüzün İzlanda maçı da, doğru futbol uygulamalarından biriydi. Savunma ve hücum aksiyonlarında Burak şahane performansıyla örnekti. Kutluyorum.

Andorra müsabakasını izlerken Şenol Güneş’in Milli takımımızı sadece futbol bilgisi değil, tecrübe ve akıl ustalığıyla da başarılara taşıdığına hükmettim!

Haberin Devamı

Nasıl mı ? ABD ile oynadığımız ve illa yeneceğiz diye son saniyeye kadar kahramanca (!) mücadele ettiğimiz, basketbol müsabakasını anımsadım. Yenilgi sonrası dip yapan güç ve moral değerlerin ; basketbolcularımızı ne hale getirdiğini ve kazanabileceğimiz Çekya oyununu, kaybettiğimizi de hatırladım.

İstanbul’da son saniyede geçtiğimiz Andorra’ya, huzur içinde gitmemizi Güneş’in ışıldayan stratejisi sağlamış ; gençlerimizi huzur ve mutluluk içinde izlememizi temin etmiştir. Deneyim, sakinlik, dingin ruh hali, akıl ve stratejik performans artılarına, doğru futbolcular katan ; Şenol Güneş ve ekibini tebrik etmek, yollarının daim açık olmasını dilemek en güzeli değil mi ?

YORUM YAZ