MENÜ

Gün boyu şölen…

Abone Ol Google News

Harikulade bir cumartesi yaşandı, basketbol dünyamızda…

Haberin Devamı

13’te Galatasaray NEF - PINAR Karşıyaka

15’te AYOS Konyaspor - TOFAŞ

18’de Frutti Extra Bursaspor. - TÜRK Telekom müsabakaları.

İstanbul’da müthiş çekişme ve heyecan fırtınasını, konuk ekip Karşıyaka kazandı. Her şey çok güzeldi. Tamamen dolu tribünler, coşku, centilmence mücadele, basketbol güzellikleri ve müsabakayı izlemek için salonda ; bulunan Galatasaraylı futbolcular ile teknik ve idari yöneticiler. Sporumuz ve basketbolumuz adına mükemmellik değil de ne?

Karşıyaka 25 - 16 geride kapattığı ilk çeyrek sonrası, toparlanmayı başardı ve devrede 42-40 yenik girdiği soyunma odasına, maç sonu 72-70 galibiyetle girdi. Ufuk Sarıca’nın sezona 3’te 3 ile başlaması Izmir’li basketbolseverler için, mutluluk dolu haber. Önce Manisa BB ‘yi, ardından Yunanistan temsilcisi AEK’yı, şimdi de Galatasaray NEF’i İstanbul’da yenen Kaf Kaf bu senenin başarılı geçeceği mesajını, verdi.

Bursa’da oynanan hazırlık maçında Tofaş’a 11 sayı farkla yenilen AYOS Konyaspor, ligde oynanan müsabakada Dimitrios Piriftis komutasındaki rakibine şans tanımadı ve evinde 80-66 gibi net bir skorla galibiyet sevincini tattı. Elinde kalan 2 oyuncusuna 12 yeni transfer katan ve doğru yapılanmaya imza atan Engin Gençoğlu’nu kutlamak lazım. Konyalı basketbolseverlere de ‘arkadaşlar Samsun serisindeki coşku ve ilgi şimdi nerede?’ Diye de sormak lazım! AYOS Konyaspor ilgi, sevgi ve desteği fazlasıyla hak eden bir basketbol yapısı oluşturmuş. Desteklenmeli.

Haberin Devamı

Günün son heyecanı ise Frutti Extra Bursaspor ile Türk Telekom arasında yaşandı. Bursa ekibinin baştan sona önde götürdüğü ve 79-63 kazandığı mükemmel heyecanın yıldızı ise Onuralp Bitim’dir kesinlikle. Koç Duśan Alimpijević basketbolumuz için son derece yararlı ve doğru bir genç teknik adam profili diye düşünüyorum. Çok genç yaşta Euro Lig sorumluluğu üstlenen genç adam; sadece kendini değil beraber çalıştığı basketbolcuları da geliştiriyor ve başarılara imza atıyor. Alimpijević Frutti Extra Bursaspor yapısında bulunan birçok yıldız adayı gencimizi Basketbol Milli Takım’larımıza da kazandıracak ve hepimizin gönlünde derin izler bırakacaktır. Eminim.

Cumartesi günümüzü bir basketbol şöleni tadında bizlere sunan tüm kulüplerimize, tabii TBF ve bu şahane görselde tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum…

YORUM YAZ