MENÜ

Fevkaladenin, fevkinde...

Abone Ol Google News

Üst üste ikinci kez EuroLeague Kupasını, geçtiğimiz hafta Türk milletine armağan eden basketbol onurumuz, uluslararası şampiyonumuz, grande armada Anadolu Efes.

Haberin Devamı

NEF Galatasaray’ın; şampiyonlar şampiyonu Efes’e kendi evinde, 35 sayı fark atması Arslanlar adına fevkaladenin fevkinde bir başarı değil de, nedir?

Avrupa’nın hemen her basketbol ülkesinde, kimlere kimlere pes ettiren ve potaları dar eden Ergin Ataman markasına, böylesi bir tarihi zafer ne kadar da güzel. Üstelik adeta ‘servis kırma’ tadında, taraftarlarını da yanına alma avantajını cebine koyma.

Galatasaray önce savunma anlayışı ve müthiş konsantrasyon değerleriyle birinci periyottan itibaren oyunu ele aldı ve daha da bırakmadı. Efes ise alışılmışın dışında bir havada; 3. periyottan itibaren ‘önümüzdeki maçlara bakacağız’ modundaydı !

Üst üste atılan isabetli 3’lüklerle müthiş avantaj yakalayan Galatasaraylı Dee Bost’un 22 sayı 3 asistiyle ışıl ışıl parladı. Canan, Kerry, Blackshear ve Kravish’e Canberk, Melo ve hele hele Sadık Kabaca, Ulubay, Öncel ve kaptan Göksenin de müthiş katkı sağlayınca, Sarı Kırmızılı ekip tüm istatistiklerde ve elbette skorda muazzam üstünlük sağladı.

Haberin Devamı

Başantrenör Andreas Pistiolis 10’da ON yaparak, müthiş performans örnekledi 70 - 105 ‘Basketbol’un yenilmez Armada’sı Galatasaray’ efsanesi acaba yeniden mi umudu, mevcut ‘buhranlısaray’ döneminde hangimizin aklına gelmedi ?

Ataman ve Pistiolis basketbol düellosu, cümlemize fevkaladenin fevkinde müsabakalar izleyeceğimizi vaad ediyor. Ülker Arena’da muhteşem dönüşe imzasını atan Darüşşafaka kalitesi ve Selçuk Ernak dehasına da; ziyadesiyle dikkat gerekİyor. Neticede basketbol dünyamızda harikulade kalite ve akıl oyunları sunumuna hazır olunuz . Allah derman versin cümleye…

YORUM YAZ