MENÜ

Fenerbahçe basketbol…

Abone Ol Google News

Doğrusunu söylemem gerekirse, Anadolu Efes’in şampiyon olmasını arzu ediyordu gönlüm. Hınca hınç salonda taraftar desteği ile müthiş finali kazanır diye düşünmemek mümkün müydü ? Avrupa’yı dize getiren müthiş basketbol armadasının.

Haberin Devamı

Önce ilk dakikadan itibaren Anadolu Efes oyuncularının yorgun ve dermansız görüntüleri dikkatimi çekti. Avrupa’nın en iyi 1 ve 2 numarası hamili olduğunu düşündüğüm son iki sezonun Avrupa fatihi, Fenerbahçe’nin mükemmel savunma ve ‘şampiyonluğu ben alacağım’ inancı ve diriliği karşısında, baştan sona pes etti. Bir ara skor 50-53 olduğu anda tribünlerden yansıyan cılız destek dikkatimi çekti! Gökhan German’a ‘ takım yorgun, taraftarlar daha yorgun!’ dedim. Sonra Fenerbahçe oyunu aldı gitti, şampiyonluğu da tabii. E tabii bu sonuç, şahsımın Sarı Kanaryalar karşısında yaşadığı ilk hüsran ve hayal kırıklıklarımdan biri değildi !

79’ mu 80’ mi net söyleyemem, o ara işte. Yine bir Galatasaray-Fenerbahçe basketbol derbisi var. Bitime 1 saniye kala yediğimiz iki faul sayısı sonrası yine de 66-65 önde! Yıldıray topu savurdu, Forti Murat bir fake attı ve top kimseye değmeden dışarı gitti. Kimse dokunmayınca da o 1 saniye geçmedi tabii. Top Fenerbahçe’ye geçti yani. Orta sahadan oyun başladı ve Engin Domaniç top eline gelir gelmez ben diyeyim ‘yarı saha’ siz deyin ‘tam saha’ şutunu.Sonuç FB 67-66 GS hem de bir saniye içinde ! Fenalaştım harbi, vehamete vakıf olan her Galatasaraylı gibi! Sonra Haydarpaşa Lisesinden arkadaşım Domaniç Engin’in sevincine tanık olunca, teselli oldum ve kısmi toparlanma yaşadım. Ben yaşadım da Mincinözlü basketbolcularımız, tabi tüm Galatasaray camiası fena dağıldı!

Haberin Devamı

Efesin kaybı sonrası kendimi teselli ettim. Çünkü Domaniç, Rabbimiz şifa, sağlık nasip etsin, ellerini bırakmasın ciddi bir sağlık sorunu ve tedavi dönemi yaşıyor. Bu mutluluk ve kupa Domaniç kardeşime iyi gelecek, ilaç etkisi yapacak evvel Allah diye ruhuma adeta Prozac enjekte edildi !

Hafta arası tedavide olması nedeniyle Domaniç’ i dün aradım. Süreç iyiye gidiyor müjdesini aldım. ‘Fenerbahçe ‘nin kupası da şifa oldu dimi ?’ dediğimde... ‘ Hiç tadım yok bizim Sadun cuma günü defnedildi’ dedi. Haydarpaşa liseli, Fenerbahçe eski basketbolcusu naif arkadaşımız, kalp krizi neticesi Hakk’a yürümüş. Ve en acı tarafı da hastaneden bir ay sonrasına verilen randevu gününü bekliyormuş.

Gelelim sadede ; Kadıköy’ün evladı, has Fenerbahçeli sporcu için, müsabakalarda bir saygı duruşu yapılmadı. TBF’ de mutlaka eski sporcuların sağlık sorunları için mutlaka ama mutlaka yöntem bulup deva olmalı. Hidayet kardeşim; kulağındaki küpe pek güzel de, Sadun’un şifa peşinde önce vakit, sonra canının kaybı da kuşağınıza olmalı küpe!

Fenerbahçeli Sadun Sıral’a cennet ve rahmet, Engin Domaniç’e sağlık, esenli afiyet.

Kutlu olsun harikulade şampiyonluk Fenerbahçe basketbol camiasına.

YORUM YAZ