MENÜ

Felaketin rakamlarla resmî !

Abone Ol Google News

Galatasaray yönetimi ‘Olağanüstü Bütçe Tasarısı ve gerekçeleri’ konusunda, çıkacak genel kurul huzuruna. Futbol takımının bulunmadığı, bütçede söz konusu olmadığı yerde bile 262 milyon TL. açık öngörülüyor ; haberin var mı, Galatasaraylı ?

Haberin Devamı

Kara deliği ilk kurgulayan, derhal uygulayan; Faruk Süren ve yönetimidir! Alp Yalman’ın kasada parayla bıraktığı Galatasaray, iç güçlerce bitirilmiştir! Neden ? Çünkü o döneme kadar bankalardan kullanılan kredilerin giderleri ve faizini, yöneticiler ceplerinden verirdi. Sonra bu usül Süren ve yönetimince terk edildi. Delik açıldıkça açıldı ve sonunda ASY, Florya, Riva ve darphane gibi gelen futbol gelirleri, badem edildi, gitti !

Süren ve ekibinin açtığı kara deliğe düşen Galatasaray’ın ; günümüz faiz ve kur zararlarından kurtulabilme yolları tamamen tıkanmıştır. Mesela kur farkından kaynaklanan zarar, 19 milyon Tl’ den 114 milyona dönüştüğünde, ortaya çıkan kazık 94 milyon liradır.

Faiz giderleri de 52 milyon liradan 125 milyona çıkıyor ve kulübe 73 milyonluk bir rakam da, oradan giriyor! Faiz ve kur zararı şimdilik 167 milyon lira ! Sportif AŞ faiz giderleri de 62 milyon lira. Uzun lafın kısası sunulan tablodaki gelir 115 milyon, gider 377 milyon ve fark rakamla 262 milyon... Yazıyla da İKİYÜZALTMIŞİKİ milyon ! Ve bu hesapta futbol şubesinden girecek, kur farkı kazıkları henüz yok.

Haberin Devamı

Kulüp merkezi gelirlerinde dahi 0,7 milyon liralık düşüşün olduğu yerde, futbol okulları dışında kâr eden tek şubenin dahi olmadığı da görülüyor zaten.

Şimdiiii... Galatasaray’ı harbiden seven dürüst kimlikler hafiyeliğe soyunacak ve istiklal savaşından farksız imanla vaziyet alacak. Deli faizlerden komisyon götürenler, jestiyon indirenler, futbolcu menajerleriyle ortak çalışanlar, kulübü sömürenler, malı mülkü ortaklaşa götürenler birer birer tespit edilecek ve gerekli müeyyideler uygulanacak... Hiç kimse de ‘neden transfer yok ?’ diye sormayacak ! Battıbatıyor.com faslından kurtulma adına...

YORUM YAZ