MENÜ

Emzik ve biberon!

Abone Ol Google News

1999 Marmara depremi gecesi, sarsıntı esnasında; Florya’daki evimde sağ yanimdaki duvarın sol tarafıma, sol taraftakinin de sağ yanıma doğru hareketlendiğine şahit oldum resmen. Bir büyük güç binayı evirdi çevirdi, bıraktı yani!

Haberin Devamı

İlk anda aklıma Adapazarı aklıma geldi. Burası böyle sallandıysa benim şehrim kimbilir ne olmuştur diye. Annemi, kardeşimi, kayınpederimi, yakınlarımı aradım. Tık yok!  Eyvah diye düşündüm, gitti bizim şehir.

Komşularımın da tamamı evden kaçtığı büyük korku esnasında alel acele yola çıkmama şaşırmış! Oysa 5-6 yaşımdan beri zelzelelere ne denli talimli olduğumu bilmiyorlar. Bilmedikleri için de konuşmuşlar ‘yahu bu ne cins adam! Hem o korkunç sallantıda evden çıkmadı, yarım saat sonra da fırladı gitti!’

Adapazarına vardığımda İzmit caddesinde yıkılan binaların tozu daha havadaydı. Şehir bitik, müthiş bir telaş, panik, korku ve kaos şehrimi sarıp sarmalamış; çaresizce koşuşan ve başa gelen felaketin acısının benizleri bembeyaz ettiği, acının simalarda poster olduğu bir felaket hali yani!

Haberin Devamı

Gazetem Fanatik ve efsane Başkan Ali Şen, Necil Ülgen, Adnan Şen, Can Uyguç; depremden 2 gün sonra bir kamyon yardım malzemesi hazırladılar. Adapazarĺı cennet mekan İsmet Badem ve gazetemiz emekçileri Adnan Şen’in devasa aracında önde, kamyon arkamızda yola çıktık.

Onlarca çadırkent kurulmuş şehrin dört bir yanına. Önceliğimiz tamamen gıda maddeleri tabii. Ama ya ihtiyaçlar ? Hemen her gittiğimiz çadırkentte anneler ‘ emzik ve biberon var mı acaba?’ Diye sordular. Hiç birimizin aklına gelmezdi ki! Ertesi gün ve daha sonraki günler Tahtakale’ki toptancılardan temin ettiğim emzikleri Adapazarına götürüyor ve geceleri bagajda bir tek dahi kalmamış vaziyette dönüyordum.

E önce yaşama tutunan insanlarımızın daha sonra farklı ihtiyaçları da gün yüzüne çıkıyor tabii. Tuvalet ve banyo! Eski Altay başkanı Kemal Zorlu ricamı kırmadı ve iki TIR dolusu seyyar tuvalet ve banyoyu İzmir’den Adapazarına gönderdi. Erenler semtindeki çadır kentte kurulması sağlandı.

Şimdi de Türkiye yine milletimiz için depremzedelerimiz için teyakkuzda. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve tüm diğer kulüplerimiz de, birlik beraberlik halinde yardım ve destek seferberliğinde. Allah razı olsun cümleden.

Herkese sonsuz şükran dualarımı gönderiyor; ‘emzik, biberon, seyyar tuvalet ve banyo ihtiyacını da, aklınızdan sakın çıkarmayınız’ diyorum.

Gelmiş geçmiş olsun, Türkiye’miz. Şifa ve derman, elbette çare ya Rab…

 

YORUM YAZ