MENÜ

Donk ve Yumlu olmaz mıydı acaba ?

Abone Ol Google News

Galatasaray’ın Akhisar deplasmanında uğradığı müessif kaza, her futbol bilimci ve yorumcusunun konuyu sakız gibi işlemesi nedeni oldu. Bu yapının bir elemanı olarak, meseleye eğildim tabii ben de. Öncelikle sakızı incelemekle başladım işe!

Haberin Devamı

Herkesçe önerilen sakız çiğnemenin ; uyanık kalmak için, etkili bir madde olduğu konusu abartıdan ibaret bence. Hele hele bu operasyonun ; beyne giden oksijen miktarını arttırdığı da, bir başka efsane ! Evet çene kasını mükemmel çalıştırıyor ama tüm şifa da, sadece o bölgeye ve bir kısım piarcının cebine yarıyor. Bu etkinliğin futbola zerre yaramadığı kesin !

Evet kesin ama futbolun en cazip yanı da, anlayan anlamayan herkes tarafından sakız edilebilmesi değil mi? Birçok santrfordan Beşiktaşlı Lütfi Isıgöllü, Galatasaraylı Raşit hoca gibi müthiş stoperler çıkmıştır da, stoperlerden çıkan santfor var mıdır? Hatırladım şimdi! Beşiktaş stoperi ; Ömer Gülen kardeşim. Mükemmel fizik, özveri, fedakarlık, topla rakip defansı yarma, ne ararsan var yani. Karakartal o dönem teknik direktörü; Ömer’i santrfor oynattı bir kritik lig müsabakasında. Ömer o 90 dakikada mı yoksa sonra mı şimdi hatırlayamıyorum ama 1 şık gole de, adını yazdırmıştı Beşiktaş formasıyla.

Haberin Devamı

Mustafa Yumlu yumuldukça, Onyekuru kuruyor, yok oluyor ve o an aklıma Donk geliyor. Ömer Gülen’in, tarihi santforluğu da. Üstelik sakız makız da çiğnemiyorum vuku bulan katliam esnasında! Stoper mevzii ve orta alanda çok güzel işler yapan Donk, santrforda iş yapamaz mıydı acaba? Hollandalı hiç olmazsa Yumlunun Onyekuru’yu çatır çatır kurutmasını çaresizce izlememize cevaz vermez, belki gol dahi atardı. Yeşil çayırda da, denk sikletlerin kapışması tadında, bir seyir keyfi çıkardı ortaya... Di mi ?

YORUM YAZ