MENÜ

Demiştim ya !

Abone Ol Google News

Devamı için karar alınan futbol oyununun geçmişteki gibi olamayacağını, farklı pencereden yorumlanması gereğini paylaşmıştım. Olağanüstü tedbirler normal şartlarda dahi zihni karışık ademlerin, beklenen performanslarını sergilemesine yetmez! ‘Futbolcu’ dediğimiz organizma, çeşitli börtü böceklerle bezelidir. Bu tür karmaşanın içinden, ancak bu enteresan ruh alemi bağrından seçilmişler çıkabilir! Fakat ortada yaşam endişesi varsa, ’hayati riskler’ stresine hiçbir futbol adamı da, çözüm bulamayabilir. Bulamayacağı da şimdiden bellidir!

Haberin Devamı

Başak Doğan tarafından kurulan, kültür ve sanat etkinliği Choromas, yurt içi ve yurt dışı önemli etkinliklerde sahne aldı. “Evde kal” çağrısının ilk günlerinde, internet üzerinden tüm dünyaya ‘Gemiler Giresun’e ‘ türküsüyle seslenmişlerdi bile. Şimdi de ‘Müzik eve sığar’ çağrısıyla herkesi sanal korolarına davet ettiler. Her türde müzik ritm ve rengini ihtiva eden bu mükemmellik acaba futbola örnek olamaz mı?

Şef Başak Doğan ‘Vocal Painting’ yöntemini kullanıyor. Danimarka’da eğitim alan üstat, bu yöntemi ülkemize getirdi ve başarıyla uyguladı. 76 işaretten oluşan doğaçlama yöntemi, aslında sessiz iletişimi sağlayan bir uygulama olarak düşünülebilir. Vocal Painting’in en önemli ayrıntısı ; disiplin ve uyum içinde, korodaki herkesin özgürce üretmesini ve üretim sürecini yönetebilmesini sağlaması. Şef kontrolündeki koristlerden biri o an doğaçlanan melodinin üstüne, yepyeni bir melodi ekleyip kendi rengini yansıtabiliyor. Aynen bir futbol üstadının şiirsel bir çalım ya da vuruşu sunumu gibi.

Haberin Devamı

Aklınıza hemen maestro Şenol Güneş, Fatih Terim, Lucescu disiplini ve sahadaki Hagi, Hasan Şaş, Sergen gibi yıldızların olağanüstü renklerde, doğaçlama üretimleri geldi değil mi? Dünya çok farklı bir sürece girdi şimdi. Kendi mahallinde emeğinle üst düzey yetenekler ürettin! Üretemedin, battın devri yani !

Vocal Painting yöntemi futbolun geleceği ve sağlıklı nesli adına çok önemli bir şifre. Tabii güvenilir ve önceliği toplumun doğru geleceği olan kimlikler eşliğinde.

Yaşanan ‘futbola virüs arası’; düşünce dünyamızda birçok modeller çağrıştırıyor ! Çağrıştırıyor da futbol mücadele tipi ve renkliliği sahne, sanal ortam ve sağlık önlem kriterlerine sığmıyor! Sıkıntılı mücadele süreci, herkesi bekliyor demiştim ya! Hayırlısı.

YORUM YAZ